Stanje u Kliničkom bolničkom centru u Rijeci je alarmantno, poručila je predsjednica Sindikata zdravstva Hrvatske Radmila Čahut Jurišić.

Galerija


Saznali smo da za normalan rad bolnice nedostaje stotinjak medicinskih sestara te da je potrebno povećati im plaće. Upozorava da je od srpnja 2018. do kraja godine otišlo 56 medicinskih sestara, a na mjesec ih u prosjeku ode deset. Bolnica intenzivno traži nove medicinske sestre, međutim odaziv je slab.

Vezani članci Rebeca, radnica iz Španjolske (Foto: Dnevnik.hr) Vjerovali ili ne, radnike uvozimo i iz zapadne Europe: "Jako sam sretna, svi su dobri prema meni. Možda ću se vratiti" Slika nije dostupna Sindikat: Zdravtveni sustav je u kolapsu, nedostaje 12.500 medicinskih sestara

“Nama se jednostavno na natječaj ne javlja nitko ili se javi par sestara. Evo svaki mjesec raspisujemo natječaj za 15 sestara, sad je završen natječaj na koji se javilo 6 medicinskih sestara bez iskustva. Dakle mi više probira nemamo, mi moramo primiti svakoga tko se javi. Iščitavajući zadnje molbe ustanovili smo da su to sestre koje nikada nisu radile u sustavu zdravstva, ali su radile po kafićima“, kaže Čahut Jurišić.

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr