Obavijesti Video Pretražite Navigacija
slab odaziv

Alarmantno stanje u KBC-u Rijeka, za normalan rad bolnice fali stotinjak medicinskih sestara

Radmila Čahut Jurišić predsjednica Sindikata zdravstva hHrvatske (Foto: Dnevnik.hr)
Radmila Čahut Jurišić predsjednica Sindikata zdravstva hHrvatske (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija +0 Radmila Čahut Jurišić predsjednica Sindikata zdravstva hHrvatske (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/1 >>
Stanje u Kliničkom bolničkom centru u Rijeci je alarmantno, poručila je predsjednica Sindikata zdravstva Hrvatske Radmila Čahut Jurišić.

Saznali smo da za normalan rad bolnice nedostaje stotinjak medicinskih sestara te da je potrebno povećati im plaće. Upozorava da je od srpnja 2018. do kraja godine otišlo 56 medicinskih sestara, a na mjesec ih u prosjeku ode deset. Bolnica intenzivno traži nove medicinske sestre, međutim odaziv je slab.

Pročitajte i ovo Riječka bolnica - 1 Bolnica za ženu i dijete Novi bolnički kompleks vrijedan 158 milijuna eura iskorak je u liječenju: "Ovo je dosanjani san" Ilustracija Liječenje se nastavlja Misteriozan slučaj: Otkriveno u kakvu je stanju beba koja je s teškim ozljedama glave dovezena u bolnicu

“Nama se jednostavno na natječaj ne javlja nitko ili se javi par sestara. Evo svaki mjesec raspisujemo natječaj za 15 sestara, sad je završen natječaj na koji se javilo 6 medicinskih sestara bez iskustva. Dakle mi više probira nemamo, mi moramo primiti svakoga tko se javi. Iščitavajući zadnje molbe ustanovili smo da su to sestre koje nikada nisu radile u sustavu zdravstva, ali su radile po kafićima“, kaže Čahut Jurišić.

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene