Političari su Knin već napustili, a u posljednjih desetak godina Knin je ostao bez petine stanovnika. Reporterki Dnevnika Nove TV Sanji Jurišić gosti s kojima je razgovarala otkrili su zašto ne idu iz Zvonimirova grada.

Galerija Katarino Savčić - 2 Katarino Savčić - 1 Sanja Jurišić +1 Katarino Savčić - 3

Svega tri kilometra od Knina, u Vedrom Polju, pravo je malo životinjsko carstvo, za što je zaslužna obitelj Katarina Savčića i Zrinke Stjepanović kojoj je ekipa Dnevnika Nove TV stigla u posjet.

Obitelj Katarina Savčića nakon Oluje iz Splita se doselila u Knin.

"Bio sam mali, nije me se ništa pitalo, ali drago mi je da smo došli tu, pogotovo zato što ga smatram idealnim gradom za graditi obitelj - predivan gradić koji ima sve", rekao je Katarino Savčić te dodao kako je priroda vrhunska, posebno Dinara, a grad je na sedam rijeka.

Kako je naglasio, Knin smatra savršenim gradom za podizanje obitelji, prvenstveno jer je siguran grad. 

Oboje su zaposleni, ranije su organizirali festival i tribine, a uvijek su maštali o tome da imaju svoje životinje i bave se sadnjom. Prije godinu i pol odlučili su se tome i okrenuti. Htjeli su da im djeca rastu sa životinjama te da imaju svoje povrće i mlijeko.

Zrinka Stjepanović kazala je kako voli bebe - imaju male jariće na farmi, a oni čekaju još jedno dijete. Zadovoljna je onim što Knin nudi za djecu. 

Nakon slavlja u Kninu, predsjednik Zoran Milanović otišao je u Potravlje VIDEO Predsjednik je nakon Knina imao ispunjen dan: Dnevnik Nove TV doznaje kamo je otišao i s kim je bio u društvu

Petar Malbaša - 1 Reporter Dnevnika Nove TV s ratnim snimateljem koji je zabilježio trenutke ulaska HV-a u Knin: "General Gotovina izdao je zapovijed..."

"Imamo dosta lijepih parkića, tu su vrtići, dosta sporta, glazbena škola...mislim da djeca mogu napredovati u Kninu kao i u velikom gradu", kazala je te dodala kako se gradska naknada za novorođeno dijete povećala na deset tisuća kuna za treće dijete pa nadalje.

"Tko god želi imati veliku obitelj, najbolje je u manjoj sredini, jer ima manje problema. Ima više mogućnosti za odgajati djecu", poručila je. 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

 


 

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju