Karlo Keretić treba pomoć za liječenje
Karlo Keretić treba pomoć za liječenje Foto: Obiteljski album

Karlo Keretić u srpnju je rođen u varaždinskoj bolnici. Zbog manjka kisika tijekom trudnoće rođen je s oštećenjima mozga.


"Prije svega lijepo vas pozdravljam. Moje ime je Jurica, a moja žena je Edita. Nas dvoje čekalo je jedan poseban dan kao i mnogi od vas. To je rođenje zajedničkog djeteta...", tako počinje svoju tužnu molbu jedan tata iz Maruševca

Vezani članci Boris Milinčić Mladi Kninjanin Boris vodi bitku za život: "U oči su nam rekli da će ubrzo umrijeti... Ali iz klinike u Turskoj kažu - operacija je ipak moguća" Obitelj Knobloch uselila se u vlastitu prizemnicu - 7 Čudo nakon tragedije: Gledatelji Provjerenog ujedinili se i pomogli djevojčici Ani

Kako je sam napisao, sreća roditelja brzo se pretvorila u tugu, strah i ljutnju. Karlo je u srpnju u varaždinskoj bolnici rođen s teškim oštećenjima mozga zbog smanjenog dovoda kisika tijekom trudnoće.

"Nama ništa nije jasno, govore o nekim epileptičkim napadajima i konvulzijama. Čekamo da odemo u Zagreb da čujemo što se događa i bolje da nismo čuli. Govore nam o jakom oštećenju mozga, centar za kretanje, za vid, cerebralna paraliza... Mi ne vjerujemo i tješimo se, ali ultrazvuk mozga i MR mozga pokazuju ono što su nam rekli", napisao je Jurica. Roditelji su odmah počeli tražiti rješenje. I kažu kako su ga našli u bolnici Acibadem u Istanbulu.

No tretmani su skupi. Zato roditelji u crowdfunding kampanji nastoje skupiti 50.000 eura.

"Cijene terapija i liječenja prelaze 30.000 eura. Radi se o bolnici u kojoj rade neki od najboljih doktora sa najboljom opremom. No puni iznos da se to izvrši bio bi više od 40.000 eura ako Karlo ne ide sam, a Karlo ne može bez svoje mame jer se strašno boji. Kako god malen bio, zna kad je ona prisutna. Stoga vas ovim putem istinski molim za pomoć našem Karlu da probamo sve što je u našoj moći", zamolio je tata koji za život zarađuje u Njemačkoj. 

Cijela obitelj trudi se da Karla pošalju u Tursku. 

"Mi smo jako povezani, teško nam je ovo, ali on kao da je moje dijete", kaže Allan Keretić, Karlov stric. I on je učinio svoj dio da pomogne nećaku. 

"Svi smo jako angažirani. Radim u jednoj velikoj firmi. Išao sam od šefa do šefa i tražio novac. Nije vam ugodno plakati pred 30 šefova. Nisam mislio da ću ikad ovo morati raditi", rekao je stric Allan i poručio: "Ali idemo do kraja."

Obitelj je u trenutku pisanja ovog teksta prikupila nešto manje od 8000 eura. Svi koji žele pomoći mogu to učiniti OVDJE