Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Najava novih istraga

Karamarko: Uhićenje Sanadera je ključni trenutak za Hrvatsku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar Karamarko kazao je kako je uhićenje Ive Sanadera ključni trenutak za Hrvatsku.

Pročitajte i ovo Požar u kući, ilustracija Selo Hajković Tragedija u susjedstvu: Dvije sestre smrtno stradale u požaru kuće Viktor Orban u posjeti BiH Nastavio u Banja Luku Orban doputovao u BiH, kratko bio u Sarajevu, oni mu se požalili na jednu osobu

Uhićenje bivšeg premijera Ive Sanadera dokaz je da pravna država u Hrvatskoj funkcionira i da oni koji su zaduženi za provedbu zakona nisu fascinirani političkim funkcijama počinitelja kazenih djela, izjavio je hrvatski ministar unutarnjih poslova Tomislav Karamarko za  Dnevni Avaz.

Karamarko je podsjetio kako se prije dvije godine i policiji i državnom odvjetništvu prigovaralo da u mreži borbe protiv korupcije nema krupnih riba. 'Takvom prigovoru danas sasvim sigurno nema mjesta', kazao je Karamarko, dodavši kako je ovo 'ključni trenutak za Hrvatsku'.

Nije bitno kada će Sanadera izručiti

'Nakon Domovinskog rata i stvaranja države ovo je možda najvažnije razdoblje o kojem ovisi kakva će hrvatska država u budućnosti biti', istaknuo je Karamarko.

Dodao je kako kvaliteta kaznenog postupka koji se vodi protiv Sanadera neće bitno ovisiti o tome kada će on biti izručen Hrvatskoj, čak i ako će proces potrajati nekoliko mjeseci.

>> Tužiteljstvo u Innsbrucku pokrenulo istragu protiv Sanadera

>> 'Naše tužiteljstvo u 'slučaju Sanader' moglo bi ostati kratkih rukava'

Jamčim da ćemo na planu borbe protiv korupcije i dalje intenzivno raditi Karamarko je potvrdio kako se neće stati samo na Sanaderovu slučaju. 'Jamčim da ćemo na planu borbe protiv korupcije i dalje intenzivno raditi', kazao je ministar unutarnjih poslova, opisujući te istrage kao 'hrvatski skalpel kojim se odstranjuje bolesno tkivo u društvu'.

Rješavanje korupcije i u regiji

Karamarko je izrazio nadu da će djelovanje hrvatskog pravosuđa i policije potaknuti i druge zemlje regije na obračun s korupcijom. Najavio je i kako se na temelju dobre suradnje Hrvatske s BiH i Srbijom uskoro može očekivati procesuiranje nekih od najznačajnijih kriminalnih skupina u regiji. Iz toga će, tvrdi Karamarko, postati jasno i kakva je sprega organiziranog kriminala s nekim centrima političke moći. (Hina)
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene