Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Demantij optužbe

Karamarko odgovara Mesiću: POA nikad nije surađivala s Haagom!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Optužbe Mesića je nazvao nespretnim i zlonamjernim konstrukcijama.

Ministar unutarnjih poslova Tomislav Karamarko demantirao je izjave bivšeg predsjednika Stjepana Mesića o tome da je na čelu POA-e predao Haagu snimke brijunskog sastanka.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 'Riječ je o jeftinoj podvali' Mesić za 'Politiku': Hajka na mene zbog skretanja pozornosti Slika nije dostupna Istinu može rasvijetliti DORH Brijunski transkripti: I Šeks demantirao Mesića

'Navodi da brijunski transkripti nisu korišteni u Haaškom procesu su neistina jer imamo dokaz da je taj transkript upotrebljen u postupku protiv Slobodana Miloševića i to od strane obrane. Iščitavajući presudu generalima vidi se da je korišten i tamo. Dakle, tvrdnja da nije brijunski transkript korišten kao dokaz otpada', kazao je ministar unutarnjih poslova te nastavio.

'Druga stvar koja se veže za mene, a netočna jest ta da je Haagu dostavljen audio materijal brijunskog sastanka te da ga je posjedovala POA 2004. godine i proslijedila ga Haagu. To nije istina!', tvrdi Karamarko.

>> Kosor: Zbog tvrdnji Mesića razgovarala sam s Karamarkom i zatražila izvještaj

>> Mesić: Ključan dokaz Haagu predao je Karamarko

Ministar tvrdi da je nakon prijave odvjetničkog tima generala Gotovine, POA dobila zadaću i pokušala utvrditi vjerodostojnost dokumenata.  'To je bio sav naš doticaj s tim dokumentom, i to u travnju 2005. godine. Nakon što je dovršena ekspertiza dokumenti su proslijeđeni DORH-u. POA nikad nije surađivala s Haagom niti je taj dokument, niti bilo koji drugi dokument, proslijedila Haagu', kazao je Karamarko nazivajući optužbe predsjednika Mesića nespretnim i zlonamjernim konstrukcijama. Ministar naglašava kako više od ovoga ne može reći jer mora čuvati državnu tajnu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene