Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Optužbe Mesića je nazvao nespretnim i zlonamjernim konstrukcijama.


Ministar unutarnjih poslova Tomislav Karamarko demantirao je izjave bivšeg predsjednika Stjepana Mesića o tome da je na čelu POA-e predao Haagu snimke brijunskog sastanka.

Vezani članci General Ivan Tolj Grupa generala protiv pomilovanja: "To su prokušane udbaško-kosovske metode, siju razdor." Oglasili se i veterani 4. gardijske brigade Marinko Krešić Marinko Krešić povukao potpis za pomilovanje Perkovića i Mustača

'Navodi da brijunski transkripti nisu korišteni u Haaškom procesu su neistina jer imamo dokaz da je taj transkript upotrebljen u postupku protiv Slobodana Miloševića i to od strane obrane. Iščitavajući presudu generalima vidi se da je korišten i tamo. Dakle, tvrdnja da nije brijunski transkript korišten kao dokaz otpada', kazao je ministar unutarnjih poslova te nastavio.

'Druga stvar koja se veže za mene, a netočna jest ta da je Haagu dostavljen audio materijal brijunskog sastanka te da ga je posjedovala POA 2004. godine i proslijedila ga Haagu. To nije istina!', tvrdi Karamarko.

>> Kosor: Zbog tvrdnji Mesića razgovarala sam s Karamarkom i zatražila izvještaj

>> Mesić: Ključan dokaz Haagu predao je Karamarko

Ministar tvrdi da je nakon prijave odvjetničkog tima generala Gotovine, POA dobila zadaću i pokušala utvrditi vjerodostojnost dokumenata.  'To je bio sav naš doticaj s tim dokumentom, i to u travnju 2005. godine. Nakon što je dovršena ekspertiza dokumenti su proslijeđeni DORH-u. POA nikad nije surađivala s Haagom niti je taj dokument, niti bilo koji drugi dokument, proslijedila Haagu', kazao je Karamarko nazivajući optužbe predsjednika Mesića nespretnim i zlonamjernim konstrukcijama. Ministar naglašava kako više od ovoga ne može reći jer mora čuvati državnu tajnu.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju