Obavijesti Video Pretražite Navigacija
pročešljali smo oglasnik

Kako zaraditi na kunama: Pronašli smo koje najviše vrijede na tržištu, cijena im ide i do 120 eura

Kovanice kune
Kovanice kune Foto: Tom Dubravec / CROPIX
Nekim kovanicama hrvatske valute koja odlazi u povijest značajno je porasla cijena.

S uvođenjem eura, novčanice i kovanice kune odlaze u ropotarnicu povijesti, no samom tom činjenicom njihova vrijednost raste, što se može vidjeti u oglasnicima gdje se prodaju za pomalo nevjerojatne sume.

Najvrjednije su trenutno prigodne kovanice od 25 kuna, pa se tako neke u oglasnicima prodaju i za 119,45 eura ili 900 kuna. Riječ je o posljednjoj s motivom Pelješkog mosta za koju se čekalo u redovima kako bi se nabavila. No, ovo je najviša cijena koju smo našli, međutim, može se kupiti i za 500 kuna.

Za cijenu od 900 kuna prodaje se i kovanica iz 2017. koja je napravljena povodom obilježavanja 25. obljetnice primanja Hrvatske u Ujedinjene narode. Takvih je iskovano 20.000 komada.

"Medeki" za nostalgičare

Na cijeni su i "medeki" za kojima će Hrvati možda biti i najviše nostalgični nakon uvođenja eura. Iz posljednje serije izdane prošle godine prodaju se na online oglasniku za 29,99 kuna, odnosno 3,98 eura, ali nude se „medeki“ i po 10 eura.

Ako ste mislili da su kovanice lipa ili one u manjim apoenima puno jeftinije, baš i ne. Dvije lipe s motivom OI Atlanta iz 1996. godine mogu se naći po cijeni od 25 kuna dok se kovanica od jedne kune s istim motivom prodaje za 13,27 eura ili 99,98 kuna.

Pročitajte i ovo Ivona Obrić iz Ceha frizera, kozmetičara i pedikera UO Rijeka INSPEKTORAT U AKCIJI Građani bijesni zbog zaokruživanja, obrtnica objašnjava: "Cijene smo prilagodili da nema previše kovanica, to bi nam radilo problem zbog bankomata"

Za numizmatičare posebnu vrijednost imaju kovanice s greškom s oznakom UNC koje nisu bile u optjecaju. Tako se novčanica od 20 kuna s greškom prodaje za nevjerojatnih 1500 kuna.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene