Obavijesti Video Pretražite Navigacija
NEKI IMAJU I ŠALABAHTER

Još traje prilagodba na plaćanje u eurima: Evo što kažu građani kako se snalaze

Aktualno Galerija Plaćanje eurima: Ilustracija - 1 Plaćanje eurima: Ilustracija - 1 Foto: DNEVNIK.hr Plaćanje eurima: Ilustracija - 3 Plaćanje eurima: Ilustracija - 3 Foto: DNEVNIK.hr Plaćanje eurima: Ilustracija - 2 Plaćanje eurima: Ilustracija - 2 Foto: DNEVNIK.hr +0 Plaćanje eurima: Ilustracija - 4 Galerija 1/4 >>
S prvim danom nove godine Hrvatska je postala 20. članica europodručja, a euro službena novčana jedinica i zakonsko sredstvo plaćanja u Hrvatskoj.

Još traje prilagodba na plaćanje u eurima! Budući da je i dalje dopušteno plaćanje u kunama, mnogi se služe upravo njima. To će se moći iduća dva tjedna.

Prodavači moraju uzvratiti u eurima osim u iznimnim situacijama, ako nisu u mogućnosti. I trgovci i prodavači se navikavaju, a na tržnicama uglavnom još kruže kune.

"Pripremili se jesmo relativno lako, matematika ide, a imamo i mali šalabahter. A ima i aplikacija na mobitelu, ako nekom nešto nije jasno, malo mu pokažemo i to je to", rekla je Andrijana. 

"Platila sam već eurima lijekove i uzvratili su mi normalno i dobro je sve. Perfektno, počelo je jako dobro", poručila je Dragica.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna VELIKI PROJEKT Ove velike banke dovršile su prilagodbu na euro: Klijenti sada mogu koristiti sve usluge

Pročitajte i ovo Euro Bit će i krivotvorina Kako prepoznati lažne eure? Na ove detalje obratite posebnu pozornost

Željko pak smatra: "Nije baš lako to prihvatiti, ali ide..."

"Tražila sam da zokruže, ali je točno došlo 10. Rješavam se kuna maksimalno", rekla je Zorka.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene