Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Unatoč krizi

'Kako si premijerka svaki dan može kupiti broš?'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
SDP-ovi saborski zastupnici Biljana Borzan i Dragutin Bodakoš rekli su kako je krajnje vrijeme da se vlada suoči sa 'zaista okrutnom stvarnošću' te da radi rješavanja 'teškog stanja u svim segmentima života i rada - uvaži stručna mišljenja sa svih strana'.

Po riječima Biljane Borzan, predsjednice osječkoga SDP-a, svrha je današnje konferencije za novinare, održane pod nazivom 'Neronov požar uništio je Rim, a Hrvatsku HDZ-ova vlada' uoči sljedeće sjednice Hrvatskoga sabora, još jedanput 'poslati javnu poruku vladi da je situacija preozbiljna'. Istaknula je kako prosječno 580 osoba na dan dobije otkaz, da će - dok traje ta konferencija za novinare - tri do četiri osobe ostati bez posla, da 70.000 radnika radi a ne prima plaću, te da diljem Hrvatske štrajkaju mnogi radnici, a poljoprivrednici prosvjeduju već četvrti dan.

Pročitajte i ovo Zlatna poluga I banke ulažu Zlato nikad nije bilo skuplje, a cijena će mu još porasti. I ne, to nije dobra vijest Kim Jong Un Problematično izvješće Sjeverna Koreja protiv G7: "Oni su glavni izvor opasnosti za globalni mir"

Za premijerku Kosor je rekla da 'očito zna kako, unatoč krizi, živjeti na visokoj nozi, no taj recept ljubomorno čuva samo za sebe'. Pozvala ju je da otkrije 'kako se s otprilike tisuću kuna većom plaćom na mjesec otkad je postala premijerka svaki dan može kupiti novi skupocjeni broš'. SDP je predložio Saboru tridesetak zakona za izlazak iz krize ili njezino ublažavanje, ali 'svi do jednog su odbijeni", istaknula je Borzan, dodajući kako 'SDP ne bi imao ništa protiv toga kad bi vlada imala bolje prijedloge'.

S osmjehom i novim brošem gleda kako Hrvatska propada

'Ako premijerka misli i dalje gledati kako Hrvatska propada s osmjehom na licu i novim brošem na reveru, moram reći da to neodoljivo podsjeća na poznatoga rimskog cara koji je svirao harfu dok je gorio Rim koji je on zapalio', rekla je i pozvala premijerku i 'neronsku vladu da se maknu jer se požar neće moći ugasiti i najdraža Hrvatska izgorjet će do kraja'.

>> Kosor i Josipović: Odabrala broš s cvjetićima

Saborski zastupnik Dragutin Bodakoš naveo je mnoge prijedloge koje je SDP iznio, među kojima su i prijedlozi za brodogradnju i pomoć gospodarstvu, ali, kako je rekao 'baš su svi odbijeni'. Dodao je kako je pitanje rebalansa proračuna neizbježno, ali, istaknuo je, 'posebno je važno rezanje državnog luksusa'. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene