Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Kajin: 'Ropove izjave su vjerojatno istinite'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
IDS-ov saborski zastupnik Damir Kajin zatražio je danas osnivanje saborskoga istražnog povjerenstva koje bi provjerilo istinitost tvrdnje bivšega slovenskog premijera Antona Ropa.

Naime, Rop je rekao da su hrvatski premijer Ivo Sanader i njegov slovenski kolega Janez Janša 2004., kad je Janša još bio u oporbi, dogovarali incidente u Savudrijskoj vali.

Pročitajte i ovo Ivica Kropek, voditelj Službe općeg kriminaliteta policije Dva ubojstva Osumnjičeni za ubojstvo supruge imao je dozvolu za oružje, a policija otkrila i što se zna o ubojstvu na Srednjacima Privedeni ubojice Danke Ilić (2) Iz minute u minutu Osumnjičeni za Dankino ubojstvo dovedeni u tužiteljstvo pognutih glava i u lisicama, zgrada pod opsadom policije

>> Rop: SOVA nije dobila nalog za prisluškivanje Sanadera

>> Hrvatska uputila Sloveniji prosvjednu notu

Kajin je, na konferenciji za novinare u Saboru, kazao kako mu se čini vjerojatnim da su Ropove tvrdnje istinite.

"Niz ponašanja na hrvatskoj i slovenskoj strani daju naslutiti da je politika svjesno i otvoreno manipulirala Istrijanima koji žive na tom području", ocijenio je Kajin.

Ocijenio je i da Ropove tvrdnje, ako su istinite, delegitimiraju
Sanaderovu proeuropsku politiku.

Kajin smatra i da je Sanader na Ropove tvrdnje i saznanje da su ga prisluškivali slovenski agenti, umjesto grubim riječima, trebao reagirati žurnim povlačenjem veleposlanika iz Ljubljane.

Upozoravajući da je u incidentima u Savudrijekoj vali netko mogao nastradati, Kajin je kazao kako "želi vjerovati da neće sada Slovenci Hrvatima vraćati dug i pred izbore izazivati nove incidente".

Od premijera Sanadera zatražio je da dođe u Sabor i očituje se o Ropovim tvrdnjama.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene