Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Korupcija, droga...

Kajin: Istarska županija medijima u godinu i pol dade koliko PGŽ u deset

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nezavisni saborski zastupnik Damir Kajin izjavio je danas kako Istarska županija u godinu i pol za medije izdvoji koliko i Primorsko-goranska u deset godina, tumačeći to pokušajem (IDS-ove) 'ekipe' da se preko zakupa medija održi na vlasti.

Deset milijuna kuna, iznos je koji samo županija Istarska godišnje izdvoji za medije, Primorsko-goranska županija u deset je zadnjih godina za istu svrhu izdvojila 4, 8 milijuna kuna, rekao je Damir Kajin na konferenciji za novinare.

Pročitajte i ovo Ilustracija Proširena istraga U Hrvatsku je pokušao prebaciti najmanje 100 kg marihuane: USKOK uhvatio državljana BiH u pokušaju krijumčarenja Pravosuđe afera - 1 Afera Mreža Zašto bivši savjetnik još uvijek nije ispitan? "Morat će se vratiti u Hrvatsku, inače će USKOK poduzeti određene mjere"

Samo prošle, izborne godine, Istarska županija medijima je dala oko 2, 8 milijuna kuna, tvrdi Kajin, žaleći se da od Grada Pule unatoč svim nastojanjima ne uspijeva dobiti tražene podatke na tu temu.

'Ako je to novac samo za preferiranje njih (IDS-ovih političara) onda je to kriminal, jer nitko drugi nema pristup u medije, a novac je od svih građana', upozorava Kajin koji glavnim polugama IDS-ova opstanka na vlasti označava Glas Istre, TV Novu, portale.

Nezavisni zastupnik tvrdi i kako političari u Istri nemaju ni trunke morala, ni hrabrosti govoriti o problemu droga, korupcije, medija... Danas je u Istri u tijeku 15 kaznenih postupaka, bilo da tangiraju župana, pročelnike ..., pobrojao je Kajin.

Kajin: U Lučkoj kapetaniji su zapošljavani ljudi koji surađuju s trgovcima drogom

Ustvrdio je kako je Istra 90-ih prednjačila po slobodama, a danas, strahom, zato nazaduje. Opetovano je podržao zaposlenike u Novom listu, 'i onaj dio koji se usuđuje progovarati u Glasu Istre jer je tamo situacija malo nezgodnija'.

'Fađanizacija Glasa Istre grijeh je IDS-a', tvrdi Kajin i poručuje kako to znaju i 'svi u (Kukuriku) koaliciji koji govore o pravdi, slobodi, jednakosti'. No, Kajin rezignirano primjećuje da 'zakon kao da ne vrijedi za Istru'.

Postavi svoje i radi što god hoćeš. To je neko načelo. Ako se boriš protiv takve prakse onda će te preko svojih medija i PR-a proglasiti čudakom, zaključio je. (Hina) 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene