Dario Juričan dobio je kaznu od 700 kuna nakon postavljanja šatora ispred Zagrebačkog holdinga.

Galerija Dario Juričan Građani se okupljaju ispred Zagrebačkog holdinga u znak podrške Dariu Juričanu - 2 Performans Darija Juričana pred Holdingom - 1 +5 Performans Darija Juričana pred Holdingom - 2

Redatelj Dario Juričan, koji se na nedavnim predsjedničkim izborima natjecao pod sloganom "Korupcija svima", postavio je šatore ispred Zagrebačkog holdinga i rekao kako poziva hrvatski narod: kriminalce i ostale da dođu preuzeti svoj komad te gradske tvrtke. Sada mu je stigla kazna od 700 kuna, o čemu se on očitovao priopćenjem na Facebooku.

Vezani članci Dario Juričan proveo noć pred Holdingom - 1 Dario Juričan proveo noć pred Holdingom pa najavio svoj sljedeći korak: "Narod traži da bude masnih prstiju!" Građani se okupljaju ispred Zagrebačkog holdinga u znak podrške Dariu Juričanu - 2 Veliki odaziv na Juričanov performans: Građani masovno dolaze pred Holding na janjetinu i dižu šatore

Njegovu objavu prenosimo u cijelosti:

"ZOVEM KLEMMA, GLOGOŠKOG, GRABAR-KITAROVIĆ I BANDIĆA DA BUDU MOJI SVJEDOCI U PROCESU DARIO JURIČAN VS. KOMUNALNO REDARSTVO

PREKRŠAJNI SUD
preko I PO Komunalnog redarstva, Trg Francuske republike 15, Zagreb, Dario Juričan, M. Divkovića 7, Zagreb, PRIGOVOR NA OBAVEZNI PREKRŠAJNI NALOG, Klasa: 363-04/20-012/8 Urbroj: 251-13-81-1/005-20-2 od 15.1.2020.

Poštovani Sude, temeljem gore navedenog prekršajnog naloga odvaljena mi je kazna od 700 kn za navodno osobno postavljanje 5 šatora u Ulici grada Vukovara 41 na javnoj zelenoj površini dana 8. 1. 2020.

Točno je da sam skup veselja i radosti preuzimanja Zagrebačkog holdinga 8. 1. 2020. prijavio MUP-u i oni su se uredno uprizorili. Pritom je stigla i komunalna redarka.

Ja sam, kako i doliči Zagrebačkom holdingu, došao s janjetinom. Pripadnici MUP-a i komunalna redarka janjetinu su nježno odbili. To što su radi toga eventualno ostali gladni ili jalni na masu žderonja janjetine, pa mi je stoga nedajbože opaljena veća kazna, to mi je stvarno žao.

Navod o vlastitom postavljanju šatora opovrgavam. Ne posjedujem niti jedan šator i zbog toga se kajem. Stalno prolazim trgovačkim centrima i iako su na silim popustima, nikako da ih kupim. Šatori su postavljani spontano od strane ljudi koji su se tamo zatekli.

Njihov identitet nije mi u potpunosti poznat, iako su me grlili i pritom ostavljali masne tragove janjetine na mom kaputu, pa je možebitno ostao dojam prisnosti, uvjeravam Sud da mi je samome nanesena šteta jer je kaput morao u kemijsku čistionicu.

Ako komunalna redarka ima saznanja o njihovu identitetu, neka mi javi jerbo bih i ja tužio radi nadoknade štete počinjene mom kaputu. Na moj upit zašto postavljaju šatore, rečeno mi je da je to stari hrvatski običaj prakticiran još u Savskoj 66 u Zagrebu i da ne postoji zapreka za postavljanje istih.

Ja ih nisam mogao spriječiti u namjeri postavljanja šatora jer sam im u očima vidio veliku kriminalnu volju, a ja kao poznavatelj sudske prakse znam da je radi jake kriminalne volje u zatvoru završio Milan Bandić i da se protiv toga ne može boriti. Neka mi bude oprošteno.

Kao osobe koje će posvjedočiti o starom hrvatskom običaju postavljanja šatora, ja sudu predlažem kao svjedoke uvažene organizatore i eminentne posjetitelje tog šatora u Savskoj 66: Josipa Klemma, Đuru Glogoškog, Kolindu Grabar-Kitarović, Mirka Ljubičića Švepsa, Antu Deura, Milijana Brkića i Milana Bandića.

Njihove adrese su mi nepoznate, a nisam siguran u kojem stanu preživa Bandić jer je pored svoga stana u Bužanovoj 4 koristio i raspolagao s još tri tajna stana. Navedeni svjedoci će sudu obrazložiti što znači spontano okupljanje, postavljanje šatora i nenaplate kazne za 555 dana koja se meni, malom krimosu, želi naplatiti za jedan dan za šatore koje nisam osobno postavio.

Napominjem da je janjetine brzo nestalo i da mi se prigovaralo da bi janjetine kod Milana Bandića bilo cijelu noć. U svoju obranu imam reći da kada preuzmem Zagrebački holding da će janjetine biti od jutra do mraka te je to i bio pravi i jedini razlog mog bivstvovanja kod Zagrebačkog holdinga", navodi Dario Juričan u svojoj objavi.

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju