Dario Juričan krenuo je u pohod na Zagrebački holding. Juričanova akcija zove se "100 posto za Hrvatsku, 366 posto za Zagrebački holding".


Redatelj Dario Juričan koji se na nedavnim predsjedničkim izborima natjecao pod sloganom "Korupcija svima", u srijedu poslijepodne postavio je šator ispred Zagrebačkog holdinga i rekao kako poziva "hrvatski narod: kriminalce i ostale da dođu preuzeti svoj komad te gradske tvrtke".

Vezani članci Performans Darija Juričana pred Holdingom - 1 Juričanu kazna od 700 kuna zbog šatora: "To je stari hrvatski običaj, neka posvjedoče Klemm i Glogoški" Slika nije dostupna Dario Juričan proveo noć pred Holdingom pa najavio svoj sljedeći korak: "Narod traži da bude masnih prstiju!"

"Ja sam mala sitna duša, kriminalac, ovo preko su fini ljudi”, izjavio je novinarima Juričan koji je u šator u sklopu akcije "100% ZA HRVATSKU & 366% ZA HOLDING!" pozvao građane na janjetinu. Do večernjih sati odazvao ih se znatan broj pa je Juričan na svojem Facebooku objavio i kako je od janjeta ostala samo - glava. Također, na fotografijama je vidljivo i kako se njegovom šatoru pridružilo još nekoliko drugih.

Za zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića, Juričan je rekao da je to "jedna ugledna osoba koja je dovela Zagreb do europskih visina". Obećao je da će po Bandiću imenovati ulice, avenije i parkove koliko god može.

Čak će, kazao je, i Bundek preimenovati u jezero Milana Bandića jer želi da se zapamti kako je taj čovjek pobjeđivao 20 godina, i koje su sve njegove zasluge.

Juričan je poručio da se Bandić njega ne treba bojati. "Ja sam taj koji će proširiti njegovu slavu, samo što će ispod njegova imena pisati gradonačelnik, rezač etiketa", dodao je.

Novinarima je rekao da su ljudi spontano došli u njegov šator dati mu podršku jer imamo tradiciju spontanog okupljanja.

Juričan je pozvao Milanovića da dođe u šator i da se druži s narodom, jer, objasnio je, "ako ne dođe, kakav je to predsjednik koji nije iz naroda".

"On je navodno pričao da je veliki borac protiv korupcije pa nek' dođe i nek' nas podrži a isto tako bilo bi u redu da mi da veleposlanstvo koje sam osvojio u Indoneziji i Rumunjskoj, to je minimum koji očekujem od njega", poručio je Juričan.

Na svojoj Facebook stranici "Želim biti Milan Bandić predsjednik RH" redatelj Dario Juričan obavio je program. "Hrvatski narode: kriminalci i oni ostali, dođite preuzeti svoj komad Zagrebačkog holdinga koji ste nepošteno i žmuklerski zaradili na izborima za Predsjednika davši mi glas!", napisao je Juričan.

Programom koji traje do četvrtka ujutro, predviđeno je 'maštenje ruku janjetinom, potkupljivanje medija, konzultacije u kombiju o tome kako maznut lovu na Adventu kao i zapošljavanje u Knjižnicama, Čistoći i Gradskim grobljima'. Juričan kaže da preko noći namjerava čuvati Holding da ga ne otmu, a za četvrtak ujutro doček i blagoslov djelatnika ZGH-a. (MT/Hina)

Njegov poziv na Facebooku prenosimo u cijelosti:

"DOĐITE NA JANJETINU KOD ZAGREBAČKOG HOLDINGA JER MI SMO 100% ZA HRVATSKU & 366% ZA HOLDING!
Hrvatski narode: kriminalci i oni ostali, dođite preuzet svoj komad Zagrebačkog holdinga koji ste nepošteno i žmuklerski zaradili na izborima za Predsjednika davši mi glas!
ČEKAM VAS: ZAGREBAČKI HOLDING, VUKOVARSKA 41, ZAGREB
15.00 – Mastimo ruke janjetinom. Potkupljujemo medije. Lažemo i mažemo!
16.00 – Konzultacije u kombiju: Kako maznut lovu na ADVENTU
17.00 – Konzultacije u kombiju: Dajem KUMSTVO
18.00 – Konzultacije u kombiju: ZAPOŠLJAVAM u Holdingu
18.30 - Muzički intermezzo: Zli bubnjari
19.00 - Konzultacije u kombiju: NOVO ZAPOŠLJAVANJE - OSTACI: Knjižnice, Čistoća i Gradska groblja
20.00 – Bdijenje nad Holdingom, molitva za korupciju i Zagrebački holding, paljenje svijeća
21.00 – Nudimo kosti od janjetine
22.00 - 7.00 Čuvamo naš Holding da ga ne otmu preko noći
***
(ČETVRTAK, 9.1.2020)
07.00 - Doček i blagoslov djelatnika ZGH
08.00 – Ranojutarnja presica", navodi Juričan na svojim Facebook stranicama", stoji u objavi.

Dnevnik

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju