Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Jurašinović najavio kaznenu prijavu protiv predsjednika Mesića

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Francuski odvjetnik Ivan Jurašinović najavio je danas da će u Hrvatskoj i Francuskoj kazneno prijaviti predsjednika Stjepana Mesića, ocijenivši da mu je Mesić nedavnom preporukom da posjeti Vrapče otvoreno prijetio smrću te ga smatra odgovornim za sve štete koje bi mogle snaći njega i njegovu obitelj u Francuskoj i Hrvatskoj.

Odvjetnik Jurašinović je zbog pokušaja ubojstva u Francuskoj podnio kaznenu prijavu u ime Marina Tomulića protiv Marka Nikolića, navevši u njoj da je Mesić "svojevrstan politički patron naručitelja ubojstva Hrvoja Petrača". 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Polančecove optužbe Mesić: Nemam ja ništa s Pirovcem, nismo rođaci Slika nije dostupna Mesić mora platiti 70 tisuća kuna odštete za duševne boli

A Mesić je u Našicma, zamoljen da komentira tu tvrdnju, kazao kako je "Petrača sreo dvaput u životu, i to slučajno, u prolazu" te da "s njime u to vrijeme nije imao nikakve veze". Zašto
taj odvjetnik kaže da sam ja njegov politički patron, to vjerojatno on zna, ali ja bih mu preporučio da posjeti Vrapče kad dođe u Zagreb, jer se takvim ljudima tamo može pružiti djelotvorna pomoć, rekao je Mesić u petak u Našicama.

Prijetnje shvaćam vrlo ozbiljno, kaže u današnjem priopćenju
Jurašinović, držeći da je poziv u posjet Vrapču "zapravo otvorena
prijetnja smrću". Jurašinović tvrdi kako je svima dobro poznata
sudbina građana bivših komunističkih zemalja koji su zbog kritike vlasti bili proglašeni ludima da bi ih se lakše moglo ukloniti.

Naglašava da Mesić ima pravo nijekati optužbe sadržane u optužnici (protiv Nikolića i ostalih), da je obrana njegovo legitimno pravo, te da će o tome jesu li optužbe utemeljene odlučiti istražni sudac.

Jurašinović smatra da je Mesićeva izjava izravan napad na Francusku, njezin pravni sustav i demokratska načela koja dijele sve zemlje Europske unije.

- Napad na odvjetnika napad je na pravnu državu, navodi Jurašinović, prozivajući Mesića da krši najosnovnija pravila pravne države, što, kaže, "čini svjesno, jer je i on pravnik po struci".

Jurašinović u odgovoru Mesiću poslanu faksom iz ureda u Francuskoj navodi da je "uzimajući u obzir posebnu težinu izrečenih prijetnja odlučio kazneno prijaviti Mesića za, kako navodi, "djela koja predstavljaju kažnjivo djelo."

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene