Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Bivši glavni urednik splitskog dnevnika "Slobodna Dalmacija" Josip Jović izjavio je kako će se žaliti na presudu Međunarodnog suda za ratne zločine na području bivše Jugoslavije kojom je osuđen na plaćanje 20 tisuća eura kazne.


"Žalit ćemo se čim dobijemo presudu kako bismo dobili na vremenu, jer ta žalba odgađa izvršenje", kazao je Jović dodajući kako je u stalnom kontaktu sa svojim odvjetnikom s kojim dogovara daljnje korake.

Vezani članci Slika nije dostupna Presuda Joviću tužan epilog progona novinara Slika nije dostupna Haag kaznio Josipa Jovića s 20 tisuća eura

 "Žalosno je što je sudsko vijeće u obrazloženju presude u cjelosti preuzelo kvalifikacije iz optužnice, što se do sada nije nikada dogodilo", kazao je Jović. 

"To je pravni i zdravorazumski apsurd, od same optužnice do presude", ustvrdio je. 

"Sudsko vijeće i tužiteljstvo djeluju kao jedno tijelo i teško je govoriti o podijeljenosti tih funkcija, jer djeluje kao da je sve unaprijed dogovoreno, tako da teško da sam mogao očekivati drugačiju kaznu, osim možda veću", rekao je Jović.

 "Kazna od 20 tisuća eura za mene nije mala stvar, iako to članovima sudskog vijeća, kojima je to mjesečna plaća, možda ne djeluje tako, tako da bih možda radije novčanu zamijenio za zatvorsku kaznu, jer ne mogu je platiti bez zaduživanja", kazao je Jović. 

Dodao je i kako je moguće da, ako se tužiteljstvo bude žalilo, kazna bude preinačena ili u zatvorsku ili u veći novčani iznos.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju