Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nakon više od godine dana

Joško Paro novi veleposlanik u SAD-u

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Ivo Josipović novom je veleposlaniku u SAD-u, Jošku Pari, danas predao vjerodajnice.

Mjesto veleposlanika u najmoćnijoj zemlji svijeta prazno je više od godinu dana, otkako je s funkcije otišla Kolinda Grabar Kitarović na mjesto pomoćnice glavnog tajnika NATO-a za javnu diplomaciju.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nakon kritika iz Vatikana Josipović odgovorio nunciju: Hrvatska je suverena i sama će odlučivati o svojim zakonima Slika nije dostupna Ispratio ga Josipović Foley završava svoj mandat u Hrvatskoj, dobio odlikovanje reda Trpimira

S bivšom Vladom predsjednik Ivo Josipović nije mogao usuglasiti imena veleposlanika. S aktualnom su imena brzo dogovorena pa tako i ono Joška Pare. 'Zadaća po mom sudu broj jedan to je poboljšati gospodarske odnose s SAD-om koji su i dalje vodeća ekonomija svijeta. Vjerujem da do sada nismo bili sposobni ili nismo znali iskoristiti tu činjenicu', rekao je novinarima veleposlanik Joško Paro.

Na pitanje naše novinarke predsjedniku Josipoviću da se upravo njemu prigovaralo da zbog Para odugovlači s cijelom procedurom te da je otpočetka Paro kandidat za veleposlaničko mjesto u Americi, predsjednik je odgovorio da je točno da je Paro bio njegov kandidat. 'Ali nije točno da sam radi njega odugovlačio, iako vrijedilo je pričekati ovakvog diplomatu', odgovorio je predsjednik Ivo Josipović.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene