Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Svjetska karijera

S Kolindom Grabar Kitarović u zgradi NATO-a

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kolinda Grabar Kitarović danas slavi zajedno s Hrvatskom potpis ugovora - u njezinu su mandatu počeli pregovori. Ali ovaj dan dočekala je kao jedina žena u povijesti koja je imenovana u vodstvo NATO saveza. Ekipi Dnevnika Nove TV ispričala je svoju priču o velikom uspjehu i uvela naše kamere u jednu od najčuvanijih zgrada na svijetu!

Nekada je vodila hrvatsku diplomaciju, a danas upravlja namoćnijim svjetskim vojnim i političkim savezom. Jedina je žena među sedam pomoćnika šefa NATO-a i jedina žena u povijesti koja se popela tako visoko u toj organizaciji.

Pročitajte i ovo Aleksandar Vučić Rezolucija o genocidu Majke Srebrenice apeliraju: "Vučićeve prijetnje shvatite ozbiljno, hitno rasporedite NATO snage na granici" Dmitrij Medvedev Tenzije Medvedev upozorio SAD: "Dogodilo se neočekivano, na to se mora odgovoriti"

'Gdje god jeste morate razmišljati da to nije zauvijek. Koliko god trajalo i traje, to uvijek treba iskoristiti na najbolji mogući način kao odskočnu dasku ali i kao životno iskustvo, kaže Kolinda Grabar Kitarović.

A šefica javne diplomacije NATO saveza iskustvo prikuplja kroz radni dan koji doslovno traje od jutra do mraka. Putovanja, stretegije, sastanci, pregovori. Pa čak i produkacija televizijskog materijala za internu NATO televiziju.

Između dnevnih sastanaka našla je slobodnog vremena da nas provede kroz staru jezgru Bruxellesa. Grada stoljetne tradicije, centra međunarodne politike i ogledala kulturne i etničke raznolikosti njegovih stanovnika.

'Moram reći da ne vidim puno Bruxellesa jer uglavnom radim i putujem ali živim tu nedaleko od ovog trga tako da ponekad subotom ili nedjeljom pojedem sladoled ili se prošećem i ovdje je stvarno divno', opisuje Kolinda.

'Hrvatska mi svakako nedostaje. Jako mi nedostaje drago mi je da sam sad malo bliže geografski tako da mogu češće ići kući iako je to u zadnje vrijeme bilo poslovno. Ali evo veselim se Božiću sa svojima doma', kaže Kolinda.

Iako je već na vrhu, svjetska karijera bivše hrvatske ministrice tek je započela. Tko zna gdje će je i koliko visoko odvesti sljedeći životni izazov.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene