Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Predsjednik Republike Ivo Josipović tradicionalno je danas u Ministarstvu obrane (MORH) putem video linka čestitao Novu godinu hrvatskim vojnicima u misijama u Afganistanu i na Kosovu.


Zajedno s ministrom obrane Antom Kotromanovićem i načelnikom Glavnog stožera generalom Dragom Lovrićem, Josipović je putem video linka u Zapovjedno operativnom središtu Glavnog stožera Oružanih snaga razgovarao s vojnicima u misijama ISAF i KFOR.

Vezani članci Hrvatska vojska MORH raspisao natječaj: 200 kandidata može se prijaviti za vojnu službu, pogledajte koji su uvjeti potrebni Pride zastava u Hamburgu Iskupljenje za desetljeća diskriminacije: Njemački zastupnici izglasali odštete gej vojnicima

"Nije bilo nikakvih izvanrednih događaja, stanje je reodovito, oni uspješno izvršavaju sve zadaće i poželjeli smo jedni drugima sve najbolje u Novoj godini, te da dobro ispune svoje zadaće i sretno se vrate", rekao je Josipović u izjavi novinarima.

Josipović o uhićenju Perkovića: Sve je u rukama pravosuđa

U Misiji u Afganistanu nalazi se 180 vojnika, a na Kosovu njih 20-ak.

"Atmosfera je slavljenička, oni su odlično raspoloženi, ali i izvršavaju sve one dužnosti za koje nema odmora i pauze - jedna vrlo dobra radna, ali i slavljenička atmosfera", dodao je predsjednik.

Ministar Kotromanović istaknuo je da za Ministarstvo obrane od sutra "počinje aktivna 2014. godina" u kojoj, najavio je, slijedi "nastavak modernizacije, izrada novog ustroja MORH-a do 1. lipnja, rješavanje pričuvnog sastava te reforma cjelokupnog logističkog sustava".

"Napravili smo jasne planove i znamo što nam je činiti", rekao je.

Načelnik Glavnog stožera, general zbora Drago Lovrić naglasio je da hrvatski vojnici profesionalno i odgovorno izvršavaju svoje zadaće te hrvatskim građanima u ime svih pripadnika Oružanih snaga zaželio sretnu i uspješnu 2014. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook