U selu Ala Chapan u afganistanskom distriktu Sadjidia hrvatski su vojnici izgradili seosku cestu, čime je okončan jedan u nizu projekata civilno-vojne suradnje.


Pripadnici 21. hrvatskog kontingenta u sklopu misije ISAF u Afganistanu sudjelovali su proteklog tjedna u projektu popravka seoskog puta u selu Ala Chapan u distriktu Sadjidia, izvijestilo je Ministarstvo obrane.

>> MORH: Hrvatska vojnikinja umalo izgubila šaku na vojnom vozilu u Afganistanu

Vezani članci HV - ilustracija Ispraćaj hrvatskih vojnika u Litvu: "Neka naši saveznici i partneri zapamte vaše crvene beretke" Damir Krstičević na komemoraciji za Josipa Briškog (Foto: Patrik Macek/PIXSELL) Komemoracija za poginulog vojnika, Krstičević kroz suze: ''Danas s Josipovom obitelji tuguje i njegova druga obitelj, obitelj Hrvatske vojske''

Riječ je o jednom od nekoliko projekata civilno-vojne suradnje koje su hrvatski vojnici započeli tijekom dosadašnjeg mandata u Afganistanu. Realiziran je materijalom kojeg su osigurale Oružane snage RH te strojevima koje su financirale lokalne zajednice donacijom mještana.

Radovi su započeli pripremom terena za nasipavanje, nakon čega je dovezen i istovaren ukupno 31 kamion sa šljunkom. Nadzor kompletnog projekta, prihvat svakog kamiona i kontrolu istovara proveo je stožerni narednik Mladen Stanković i hrvatski pripadnici redovne patrole iz sastava FSB MES FPG CM u kampu Marmal, Mazar-e-Sharif.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook