Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uhidbeni nalog

Josipović o uhićenju Perkovića: Sve je u rukama pravosuđa

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Republike Ivo Josipović izjavio je, komentirajući uhićenje Josipa Perkovića, kako je sada sve u rukama policije i pravosuđa.

Ivo Josipović je na prvi dan Nove godine posjetio Državnu upravu za zaštitu i spašavanje, a novinari su ga nakon obilaska upitali za komentar Perkovićeva uhićenja te kakav rasplet očekuje.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Čestitao joj na pobjedi Josipović poruku Angele Merkel shvatio kao 'prijateljsku napomenu' Slika nije dostupna Predsjednik odgovara Josipović: Ne pada mi na kraj pameti smjena Saše Perkovića

'Nikakav. Sve je u rukama policije i pravosuđa, pravosuđa prije svega', rekao je predsjednik Josipović. Dodao je kako nema nikakvih posebnih komentara o samome uhićenju podsjetivši da je od danas na snazi primjena europskog uhidbenog naloga bez vremenskog ograničenja.

"Zakon je na snazi, zakon se primjenjuje jednako prema svima", rekao je.

Na pitanje novinara zašto cijeli slučaj Perković toliko traje i da li se mogao i ranije riješiti, Josipović je odgovorio kako je danas prvi dan da je zakon na snazi.

"Prema tome nije moglo brže, čini mi se", rekao je predsjednik.

Josipović u poslanici: Dignimo glavu! Recimo sebi, mi to možemo!

Bivši čenik jugoslavenske, kasnije i hrvatske obavještajne službe Josip Perković kojega Njemačka traži zbog sumnje da je umiješan u organiziranje ubojstva hrvatskog emigranta Stjepana Đurekovića 1983. u Wolfratshausenu kod Muenchena, uhićen je jutros temeljem europskog uhidbenog naloga. Uhićen je i nekadašnji Perkovićev nadređeni Zdravko Mustač. Izmjene Zakona o pravosudnoj suradnji u kaznenim stvarima s državama članicama Europske unije omogućile su primjenu europskog uhidbenog naloga od danas i za kaznena djela počinjena prije kolovoza 2002. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene