Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nakon kritika iz Vatikana

Josipović odgovorio nunciju: Hrvatska je suverena i sama će odlučivati o svojim zakonima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Uz burne reakcije javnosti, kritiku novom zakonu o medicinski potpomognutoj oplodnji uputio je u svom prvom obraćanju hrvatskoj javnosti apostolski nuncij Alessandro D'Errico.

Izjavio je da se nada da ne dolazi prekasno, da će sljedeći tjedan razgovarati s predsjednikom Josipovićem te da će pokušati razgovarati i s drugim predstavnicima vlasti kako bi ih uvjerio da takav zakon ne donose.

Pročitajte i ovo Rat objavama - 1 Fotomontaže Politički rat proširio se na internet: Hoće li pobijediti lord Voldemort ili Karaplenković? Andrej Plenković i Tomislav Karamarko - 1 zakuhalo pred izbore Povratak otpisanog? Komunikacijski stručnjak o neočekivanom gostu na skupu HDZ-a i novom sloganu

>> Kritika Papinog veleposlanika Vladi: 'Nadam se da ne dolazim prekasno'

'Komentari su uvijek mogući, ali još jednom ističem, Hrvatska je suverena zemlja koja će odlučivat sama o svojim zakonima', kaže predsjednik Ivo Josipović.

'On je i svećenik. Prema tome očito nismo još uvijek navikli na Europu. Nismo navikli na retoriku pučkih konzervativnih stranaka u Europi i svemu se čudimo. Znate, kod nas svatko tko nije ljevičar je fašist, nacist i neprijatelj', smatra šef HDZ-a Tomislav Karamarko.

'Ja vjerujem da su odnosi između Republike Hrvatske i Vatikana regulirani kao rijetko gdje u Europi s 4 međudržavna ugovora i mislim da taj prostor ne treba proširivati, pogotovo ne na ovako javan i pomalo ne diplomatski način', ističe Tonino Picula.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene