Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Dan nakon izbora za Europski parlament, predsjednik Republike Ivo Josipović rekao je da nizak odaziv i nije pretjerano iznenađenje, ali da je velik broj nevažećih listića jasna poruka za politiku.


Predsjednik Republike Ivo Josipović izjavio je danas kako je, bez obzira na nisku izlaznost građana na izbore za Europski parlament, to ipak bio vrlo važan dan za Hrvatsku.

Vezani članci Slika nije dostupna Josipović i Leko nadaju se 'europskim', a ne 'ideološkim' temama u kampanji Slika nije dostupna 'Čini se da je ideja euroskepticizma ovog puta prevagnula'

"Želim izraziti nadu da će naši novi eurozastupnici na najbolji mogući način obavljati svoj posao", rekao je predsjednik Josipović čestitajući svima koji su na izborima uspjeli, ali i onima koji su sudjelovali.

>> 'Razočarani apstinenti ne žele glasovati za političare koji će u EP ubirati 'masne plaće''

Kad je riječ o odzivu birača, istaknuo je kako on i nije neko veliko iznenađenje. "Analitičari su predviđali da će biti manjeg odziva što zbog prirode izbora, a što zbog činjenice da su ljudi iz raznoraznih razloga neskloni politici", podsjetio je hrvatski predsjednik i dodao kako je to tema o kojoj bi trebalo razmišljati.

Istaknuo je kako Hrvatska, na sreću, nije najgora po odzivu, pri čemu je napomenuo kako je bilo i lošijih.

"Treba razmišljati i o činjenici da je, kako je neki zovu, 'stranka praznih listića' osvojila više od pet posto glasova. Mislim da je to vrlo jasna poruka za politiku", rekao je predsjednik Josipović novinarima uoči predstavljanja knjige Vesne Batistić-Kos "Pozitivne obveze prema Europskoj konvenciji za zaštitu ljudskih prava i temeljnih sloboda". (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook