Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"

Doznajte koliko

Još jedna crna brojka hrvatske ekonomije: Pala potrošnja!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Objavljena je još jedna crna brojka hrvatske ekonomije za travanj. Nakon što je pala industrijska proizvodnja, pala je i potrošnja.

Nakon najvećeg pada industrijske proizvodnje u travnju je zabilježen i najveći pad potrošnje u 2012. od minus 7,3 posto.

Pročitajte i ovo Uskršnja jaja - 4 Tradicionalno na stolu Jedemo ih manje, a plaćamo više: Uskrs bez njih teško da je moguć Potrošnja u Hrvatskoj - 1 POPUSTILE KOČNICE Kao da nema koronakrize: Hrvati troše nemilice, osobna potrošnja porasla za čak pet milijardi kuna

To je više nego što su svi predviđali, a najbolje odražava alarmatno stanje ekonomije! Taj podatak upućuje na to da bi, nastave li se takvi trendovi, pad gospodarstva mogao biti još gori nego do sada.

>> Hrvati sve manje kupuju i manje koriste kartice

>> Manje 'peglamo' kartice: 300 milijuna kuna manje kredita

Podsjetimo, građani sve manje koriste i kreditne kartice. Godine financijske krize građane su naučile racionalnijem trošenju novca. U ožujku je objavljeno kako su se u posljednjih 14 mjeseci kartice peglale za 300 milijuna kuna manje.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene