Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Divljački napad

Je li ugrožena sigurnost posjetitelja na Platku? Prvi čovjek Centra: ''Užasnuti smo svi. Mi ne možemo postavljati barikade''

Aktualno Galerija Alen Udovič, direktor Goranskog sportskog centra Alen Udovič, direktor Goranskog sportskog centra Foto: DNEVNIK.hr Incident na Platku - 1 Incident na Platku - 1 Foto: DNEVNIK.hr Incident na Platku - 2 Incident na Platku - 2 Foto: DNEVNIK.hr Katarina Jusić Mezga i Alen Udovič Katarina Jusić Mezga i Alen Udovič Foto: DNEVNIK.hr +3 Incident na Platku - 3 Galerija 1/8 >>
Divljački napad na Platku zgrozio je javnost. Je li sigurnost posjetitelja, skijaša i šetača ugrožena i je li riječ o izoliranom incidentu, objasnio je direktor Goranskog sportskog centra Alen Udovič u razgovoru s reporterkom Dnevnika Nove TV Katarinom Jusić Mezga.

Sigurnost posjetitelja, skijaša, sanjkaša i šetača na Platku nije ugrožena zbog divljačkog napada na pripadnike HGSS-a u nedjelju navečer, kazao je direktor Goranskog sportskog centra Alen Udovič.

''Apsolutno ne. Ovo je jedan izolirani incident, koji se dogodio – ja ga ne mogu objasniti. Užasnuti smo svi. Jedino što možemo je osuditi svako takvo ponašanje i očekujemo da akteri budu najstrože kažnjeni'', istaknuo je Udovič u razgovoru s reporterkom Dnevnika Nove TV Katarinom Jusić Mezga.

Na početku puta koji vodi do staze nalazi se hrpe snijega pa se mnogi pitaju kako su napadači uopće ušli automobilom na stazu. Udovič je objasnio da je ta hrpa snijega postavljena tako da oni ne mogu otići s te staze: ''Mi ne možemo na Platku postavljati ''barikade'' jer se stroj koji ravna staze mora slobodno kretati i uređivati staze koje postoje na Platku. Postavljanje bilo kakvih barikada na Platku nama onemogućava normalno kretanje strojeva i funkcioniranje skijališta''.

Divljanja automobilima na Platku nisu učestali događaji, kazao je Udovič: ''Dogodi se da ljudi uđu automobilom na skijašku stazu možda jednom do dva, tri puta godišnje i u pravilu oni budu sankcionirani. Dosad nismo imali ovakav incident''.

Pročitajte i ovo Pročelnik Stanice Rijeka Gorske službe spašavanja Marko Andrić - 3 Divljački napad na Platku Pročelnik riječkog HGSS-a dao izjavu u policiji: "Još uvijek sam u šoku, prišao mu je sleđa i brutalno ga udario u glavu"

Pročitajte i ovo Ilustracija Incident na Platku Policija još nije kontaktirala DORH o napadu na skijalištu: Doznajemo više detalja o ozljedama pretučenih

''Čak bih se usudio reći da automobil koji je bio na stazi jest problematičan, ali ono što je uslijedilo je puno gora stvar'', naglasio je Udovič i dodao da su oni izvukli automobil radi sigurnosti skijaša i skijališta što je i naplaćeno po njihovu cjeniku, a što je i dio njihova posla.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene