Ilustracija
Ilustracija Foto: Davor Pongracic/Cropix

Ravnatelj riječkog KBC-a je za DNEVNIK.hr pojasnio zašto se ozljede napadnutih osoba sa skijališta Platak tretiraju kao lakše. Upitali smo i Općinsko državno odvjetništvo je li im policija dostavila obavijest ili kaznenu prijavu o tom slučaju.


Policija još uvijek nije dostavila ni obavijest, ni kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Rijeci o slučaju premlaćivanja na skijalištu Platak, potvrdila nam je glasnogovornica i zamjenica ODO Rijeka Sanja Šimac.

Nije nam htjela reći je li to uobičajena praksa, već kaže da se drže dijela policijskog izvješća u kojem piše da će "protiv njih biti podneseni optužni prijedlozi nadležnom općinskom sudu".

Policija zasad napad tretira kao prekršaj, a sve ozljede kao lakše. No, za Dnevnik Nove TV je liječnica iz KBC Rijeka Ana Mišković rekla da je jedan od napadnutih zadobio prijelom ruke.

Iako se svaki prijelom ruke klasificira kao teška tjelesna ozljeda (osim prijeloma prsta), liječnica je rekla da su svi napadnuti zadobili lakše tjelesne ozljede.

HGSS Oglasio se HGSS nakon napada na svoje članove: "Ogorčeni smo..."

Alen Ružić, ravnatelj KBC-a Rijeka, nam je pojasnio zašto su napadnutim osobama, kada su bile na hitnom prijemu, ipak ustanovljene lakše tjelesne ozljede.

Tiriel Luka Abramović Trener se odrekao MMA borca koji je prebio HGSS-ovce: "Luka više nije član kluba"

"Nije se radilo o frakturi, već o pomaku jedne koščice u šaci. Kolege su kost vratile na mjesto", rekao nam je Ružić te napomenuo da se ozljeda prati i ako dođe do pogoršanja, postoji mogućnost da se ozljeda iz lakše - prekvalificira u težu.
 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju