Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pridružuje se Fatimi?

Kardinal Puljić: Komisija se ne protivi da se u Međugorju okupljaju hodočasnici

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Povjerenstvo je predalo mišljenje Komisije o tome je li Međugorje mjesto ukazanja i svetište i može li kao takvo biti proglašeno.

Razgovarali smo s članom Komisije, kardinalom Vinkom Puljićem. Ne zna se njihov stav, već samo da se ne protive da se u Međugorju kao mjestu vjere okupljaju hodočasnici-vjernici.

Pročitajte i ovo Papa Franjo, Antonio Guterres, Emmanuel Macron Dopuštena zabrana Vatikan pohvalio odluku Vrhovnog suda SAD-a, reakcije stižu iz cijelog svijeta: "Ograničavanje pobačaja samo ga čini smrtonosnijim" Slika nije dostupna Počinje istraga Vatikan poslao stručnjake da prouče Gospu koja svijetli

Papa Franjo ima zadnju riječ o statusu Međugorja. A hoće li se i službeno pridružiti Fatimi ili Lourdesu mogli bi doznati već ove godine.

Papa dobio konačno mišljenje: Hoće li Međugorje biti proglašeno mjestom ukazanja?

'Povjerenstvo je predalo Kongregaciji za nauk vjere rezultate našeg rada, onoga što smo mi kroz četiri godine radili kao međunarodna Komisija. Te rezultate Kongregacija će razmotriti i izraditi prijedlog Papi, a onda će Papa odlučiti kako će to riješiti. Ove godine mogu očekivati da će biti konačni stav Svetoga Oca. Mi kao Komisija smo vezani tajnom o načinu rada, o rezultatima rada', rekao je Puljić. 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene