Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Povjerenstvo je predalo mišljenje Komisije o tome je li Međugorje mjesto ukazanja i svetište i može li kao takvo biti proglašeno.


Razgovarali smo s članom Komisije, kardinalom Vinkom Puljićem. Ne zna se njihov stav, već samo da se ne protive da se u Međugorju kao mjestu vjere okupljaju hodočasnici-vjernici.

Vezani članci Susret ministra Krstičevića i Pape u Vatikanu (Foto: MORH) - 2 Ministar Krstičević susreo se s Papom: ''To je poseban trenutak za svakog vjernika'' Papa (Foto: AFP) Na Cvjetnicu Papa poručio da Crkva mora biti ponizna

Papa Franjo ima zadnju riječ o statusu Međugorja. A hoće li se i službeno pridružiti Fatimi ili Lourdesu mogli bi doznati već ove godine.

Papa dobio konačno mišljenje: Hoće li Međugorje biti proglašeno mjestom ukazanja?

'Povjerenstvo je predalo Kongregaciji za nauk vjere rezultate našeg rada, onoga što smo mi kroz četiri godine radili kao međunarodna Komisija. Te rezultate Kongregacija će razmotriti i izraditi prijedlog Papi, a onda će Papa odlučiti kako će to riješiti. Ove godine mogu očekivati da će biti konačni stav Svetoga Oca. Mi kao Komisija smo vezani tajnom o načinu rada, o rezultatima rada', rekao je Puljić. 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook