Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Prvi javni poziv za kupnju stana po POS modelu za lokaciju Klara u Zagrebu, gdje će uskoro započeti gradnja 332 stana koji će se prodavati po cijeni od 1.100 eura po kvadratu, bit će otvoren do 15. travnja, podsjetila je danas ministrica graditeljstva i prostornog uređenja Anka Mrak Taritaš.


Pravo kupnje imaju svi hrvatski građani, a potrebna dokumentacija za natjecanje za kupnju stanova POS-a u Zagrebu dostupna je na web stranicama APN-a (Agencije za pravni promet i posredovanje nekretninama) i u samoj agenciji. Poredak kupaca bit će objavljen poslije 15. travnja, a kriterije bodovanja odredit će APN, budući da u programu ne sudjeluje lokalna zajednica, odnosno Grad Zagreb, pojasnio je ravnatelj APN-a Željko Uhlir.

Vezani članci Predsjednik Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama Hrvatske Branimir Mihalinec (Dnevnik.hr) Sindikati dogovorom Vrdoljaka i Plenkovića nisu impresionirani: "Nama je to potpuno neprihvatljivo" Predrag Štromar (Foto: Vjeran Žganec Rogulja/PIXSELL) Maras Štromaru: "Jeste li još uvijek ministar?", on kaže da HDZ i HNS razgovaraju

>> Na proljeće konačno lakše do stana?!

Prednost bi, po najavama, trebali imati građani koji prvi put kupuju stan, oni koji žive u neodgovarajućim uvjetima te obitelji s više djece. Procjena ukupne investicijske vrijednosti je 130 do 160 milijuna kuna, a stanovi bi trebali biti dovršeni do 2015. godine.

Ministrica Mrak Taritaš i ravnatelj APN-a Uhril danas su na Cvjetnom trgu dali potporu akciji Mladih HNS-a vezanoj za program POS stanova, s čijom izgradnjom se ponovno kreće nakon četiri godine stanke. Novinare je zanimao i komentar ministrice na medijske prozivke gradonačelnika Milana Bandića zbog urušavanja južnog zida Paromlina, jednog od najvažnijih zagrebačkih spomenika industrijske arhitekture.

Izrazivši sumnju u nagađanja da gradonačelnik namjerava taj objekt prenamijeniti u prostor za stanove, istaknula je da o revitalizaciji konačnu odluku donosi Skupština grada Zagreba. "O prenamjeni treba odlučiti Skupština. Zadnjih 40-ak godina bilo je raznih natječaja za Paromlin, a uloga i funkcija u tome uvijek je bila javna. Stoga mislim da jedna takva drastična prenamjena funkcije Paromlina nije moguća", rekla je ministrica. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook