Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nakon prozivke šefa oporbe

Jandroković otkrio kolika mu je plaća: ''Umjesto da se pokrije po ušima, Bernardić laže i insinuira''

Predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković uzvratio je u četvrtak na prozivke predsjednika SDP-a Davora Bernardića te je novinarima na uvid dao iznose svojih plaća prije i poslije porezne reforme, poručivši vođi oporbe da je "obični lažljivac".

Prema uvidu, Jandroković je u listopadu ove godine primio 785 kuna manju plaću nego što je imao imao u lipnju 2017.

Pročitajte i ovo Gordan Jandroković Parlamentarni izbori 2024. Jandroković stao uz biskupe i objavio da je Google pogriješio: Oglasio se tehnološki div Gordan Jandroković O Turudiću i Milanoviću Jandroković o Turudiću i Milanoviću: "To je vrlo opasno. S takvim stvarima se ne igramo"

Sam je ranije rekao da mu je na plaću prijavljeno jedno dijete manje.

Puna plaća iz lipnja 2017. godine iznosila mu je 23.258 kuna, a u listopadu ove godine 22.473 kune.

''Potpuno je neprimjereno kad saborski zastupnik i predsjednik glavne oporbene stranke iznosi neistine, laži i insinuira'', rekao je Jandroković i dodao da je namjerno pokazao plaću da se vidi da šef SDP-a ne govori istinu.

''Gospodin Bernardić, koji ima odluku Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa jer je primio donaciju od 260 tisuća kuna, umjesto da se poklopi po ušima on proziva druge izmišljajući da im je plaća veća. To je potpuna neistina, neprimjereno i govori o gospodinu Bernardiću'', zaključio je Jandroković.

Bernardić je prozvao Jandrokovića da mu je plaća poreznom reformom porasla za 4000 kuna mjesečno, dok istovremeno nema za povećanje plaća učiteljima i profesorima. 

 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene