Predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković uzvratio je u četvrtak na prozivke predsjednika SDP-a Davora Bernardića te je novinarima na uvid dao iznose svojih plaća prije i poslije porezne reforme, poručivši vođi oporbe da je "obični lažljivac".


Prema uvidu, Jandroković je u listopadu ove godine primio 785 kuna manju plaću nego što je imao imao u lipnju 2017.

Vezani članci Potpredsjednik SDP-a Ranko Ostojić i Vjekoslav Đaić Potpredsjednik SDP-a Rajko Ostojić: "Imamo novog premijera, to će biti Bernardić" Davor Bernardić Bernardić: "Kao predsjednik SDP-a jedini sam kandidat za premijera"

Sam je ranije rekao da mu je na plaću prijavljeno jedno dijete manje.

Puna plaća iz lipnja 2017. godine iznosila mu je 23.258 kuna, a u listopadu ove godine 22.473 kune.

''Potpuno je neprimjereno kad saborski zastupnik i predsjednik glavne oporbene stranke iznosi neistine, laži i insinuira'', rekao je Jandroković i dodao da je namjerno pokazao plaću da se vidi da šef SDP-a ne govori istinu.

''Gospodin Bernardić, koji ima odluku Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa jer je primio donaciju od 260 tisuća kuna, umjesto da se poklopi po ušima on proziva druge izmišljajući da im je plaća veća. To je potpuna neistina, neprimjereno i govori o gospodinu Bernardiću'', zaključio je Jandroković.

Bernardić je prozvao Jandrokovića da mu je plaća poreznom reformom porasla za 4000 kuna mjesečno, dok istovremeno nema za povećanje plaća učiteljima i profesorima.