Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Novi problemi za suca

Izvor iz policije o snimci presretanja: "Između Turudića i presretača bilo je najmanje 50 metara"

Ivan Turudić, predsjednik Županijskog suda u Zagrebu (Foto: Dnevnik.hr)
Ivan Turudić, predsjednik Županijskog suda u Zagrebu (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Ivan Turudić, predsjednik Županijskog suda u Zagrebu (Foto: Dnevnik.hr) Ivan Turudić, predsjednik Županijskog suda u Zagrebu (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr +0 Ivan Turudić (Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL Galerija 1/2 >>
Policijski izvor rekao je da je osobno pregledao svaki detalj snimke policijskom presretanja Ivana Turudića, predsjednika Županijskog suda u Zagrebu.

Izvor iz policije rekao je Večernjem listu da policija Turudića "u presretaču uopće nije slijedila, niti mu se 'nabijala' na stražnji dio njegova automobila".

Pročitajte i ovo Ivan Turudić propucani automobil Turudiću vraćeno vozilo, očevid je gotov: "To je službeni kalibar jugomilicije" Gordan Jandroković O Turudiću i Milanoviću Jandroković o Turudiću i Milanoviću: "To je vrlo opasno. S takvim stvarima se ne igramo"

Izvor iz policije je dodao: "Cijelo postupanje zapravo traje 30-ak sekundi. Presretač je na Turudića naletio u jednom blagom zavoju, a na snimci se potom jasno vidi kako je između Turudićeva i policijskog vozila konstantno osam ili devet isprekidanih bijelih crta po sredini prometnice. Znači, razmak između presretača i Turudića bio je barem 50-ak metara."

Također je rekao da Turudić nije reagirao kada ga je policija prestigla i pokušala zaustaviti kod bjelovarske Barutane: "Turudić nije odmah reagirao, već je nastavio vožnju. Tek se poslije, kod skretanja za mjesto Dijebala kod Predavca, odlučio zaustaviti."

Podsjetimo, šef zagrebačkog Županijskog suda kazao je da ni na koji način nije mogao zaključiti da iza njega vozi presretač koji ga želi zaustaviti.

''Smatram da je tom prekršaju doprinijelo i ponašanje policije. Ja sam se vozio Virovitice prema Zagrebu i bio sa suprugom u autu. U jednom trenutku sam vidio sivi Audi A4 koji je vozio jedno dva ili tri kilometra iza mene, nije davao nikakve znakove. Ni po čemu nisam mogao zaključiti da se radilo o presretaču'', rekao je Turudić i dodao da je presretač upalio rotirke tek kada ga je pretekao kod Barutane.

''Bio je jasno vidljiv i ja sam stao. Kad sam išao ispred njega, to je nelagoda. To je pusta cesta i zašto se baš za mene zalijepio? Ja sam onda ubrzao i u tome jest moj krimen'', ispričao je Turudić. Istaknuo je da nije dobio niti jedan poziv za sud i da je od medija doznao da je policajac na sudu svjedočio kako je šef suda bježao od policije.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene