Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Natezanje o izvješću

DORH: Nismo dobili izvješće od Revizije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
USKOK je danas od policije zatražio nastavak kriminalističke obrade i obavljanje točno određenih provjera koje su mu nužne za donošenje odluke u odnosu na moguću odgovornost osoba koje su uključene u nabavu vojnih kamiona, izvijestilo je Državno odvjetništvo na internetskim stranicama.

Nastavak kriminalističke obrade USKOK je zatražio jer dosadašnjom obradom nije utvrđeno postojanje osnovane sumnje u svezi konkretne odgovornosti odgovornih osoba, zbog čega policija nije ni podnijela kaznenu prijavu, kažu u DORH-u. Provođenje kriminalističke obrade od policije je zatraženo 7. prosinca 2008., nakon što je pribavljena i proučena sva dokumentacija. Policija je odvjetništvu dostavila prvo posebno izvješće 18. ožujka 2009. i posljednje od 3. travnja 2009. , kao i opsežnu dokumentaciju.

Pročitajte i ovo Arsen Bauk Predizborna kampanja Bauk je SDP-u donirao 3010,66 eura. Znate li tko je rođen na taj datum? Slika nije dostupna Šima Krasić ekskluzivno za Dnevnik Nove TV 'Kritike na moj rad su neopravdane, mogu otići i biti zadovoljna'

Uz nastavak krim obrade, USKOK je zatražio i zajednički nalaz te mišljenje vještaka strojarske struke i knjigovodstvenog vještaka radi utvrđivanja tehničkih karakteristika i vrijednosti vozila. DORH je danas izvijestio također da 2005. nije primio izvješće od Državnog ureda za reviziju o obavljenoj reviziji financijskih izvještaja i poslovanja MORH-a za 2004. 'Navod iz priopćenja Državnog ureda za reviziju da su 2005. godine, 'poslije rasprave na sjednici Hrvatskog sabora kompletna izvješća dostavljena Državnom odvjetništvu' nije točan', kažu u DORH-u. DORH nadalje navodi da je u povodu medijskih napisa i slijedom priopćenja Državnog ureda za reviziju po kojem je DORH 2005. primio cjelovito izvješće vezano uz nabavu spornih kamiona, obavio pregled svojih upisnika i svih spisa koji se odnose na izvješća i nalaze Državnog ureda za reviziju. 'Na temelju toga možemo izvijestiti kako DORH pa tako ni USKOK kao dio Državnog odvjetništva nije primio takvo izvješće', kažu u DORH-u.

U upisnicima je evidentirano da je Državni ured za reviziju 1. ožujka 2006. dostavio DORH-u izvješća o obavljenim revizijama za 2004., a među tim izvješćima, koja se odnose na nalaze revizije za proračunske korisnike za 2004. nema izvješća u svezi nalaza Državnog ureda za reviziju u Ministarstvu obrane ni izvješća, odnosno nalaza u svezi nabave spornih kamiona. DORH navodi da je točno da je nakon napisa u medijima od 7. prosinca 2007. zatražilo od Državnog ureda za reviziju i istog dana dobilo izvješće o obavljenoj reviziji financijskih izvještaja i poslovanja MORH-a za 2004. od 6. srpnja 2005. Kako su napisi u medijima ukazivali na moguće nezakonitosti u svezi nabave kamiona Državno odvjetništvo je, osim izvješća Državnog ureda za reviziju zatražilo i svu dokumentaciju od nadležnih državnih tijela.

Državna revizija: Dostavili smo DORH-u 2006. izvješće o reviziji MORH-a za 2004.

U povodu priopćenja Državnog odvjetništva (DORH) koji je danas ustvrdio da mu Državni ured za reviziju nije 2005. dostavio izvješće o reviziji MORH-a za 2004., u državnoj reviziji kažu da u njihovom jučerašnjem priopćenju nije ni navedeno da su DORH-u 2005. dostavili to izvješće. Državni ured za reviziju ponavlja da je to izvješće 30. studenoga 2005. dostavljeno Hrvatskom saboru, a da su poslije saborske rasprave kompletna izvješća dostavljena DORH-u.

Državna revizija napominje da se svake godine po istoj proceduri izvješća o obavljenim revizijama dostavljaju DORH-u nakon što je o njima raspravljano na sjednici Hrvatskog sabora. O izvješćima za 2004. Hrvatski sabor raspravljao je u veljači 2006., a izvješća su DORH-u dostavljena 1. ožujka 2006. među kojima je i izvješće o reviziji MORH-a za 2004.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene