Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vratila se u Zagreb

Predsjednica završila četverodnevni boravak u Osječko-baranjskoj županiji posjetom najboljem mladom hrvatskom poduzetniku

Predsjednica završila boravak u Slavoniji (Foto: Dnevnik.hr) - 1
Predsjednica završila boravak u Slavoniji (Foto: Dnevnik.hr) - 1 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Predsjednica završila boravak u Slavoniji (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Predsjednica završila boravak u Slavoniji (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Foto: DNEVNIK.hr +0 Predsjednica završila boravak u Slavoniji (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Galerija 1/2 >>
Nakon što je sa svoje slavonske turneje uputila niz kritika o radu Vlade, predsjednica je danas bez riječi napustila Osijek i vratila se u Zagreb.

Na kraju četverodnevnog posjeta, predsjednica Kolinda Grabar Kitarović, mogla je čuti priče uspješnih gospodarstvenika, što oni misle da bi pomoglo istoku Hrvatske.

Pročitajte i ovo Poljubac za kraj Predsjednica na odlasku Po čemu će građani pamtiti Grabar-Kitarović? Jedni ističu kako je bila prva žena na čelu države, a drugi se prisjećaju nogometne utakmice i njezinih vokalnih nastupa Analiza mandata Kolinde Grabar-Kitarović - 11 Velika analiza Provjerenog Pet godina mandata Kolinde Grabar Kitarović: Uspon i pad prve hrvatske predsjednice

Posjetila je tvornicu za proizvodnju namještaja iz Đakova, koja se probila na najprestižnija tržišta. Tvrtka zapošljava 120 ljudi i izvozno je orijentirana. Plaće se kreću od 3.200 do 11 i pol tisuća kuna, no mogle bi biti i veće.

"Kad bi se doprinosi mogli smanjit da poslodavac isplaćuje ukupnu svotu kao što isplaćuje danas, a da djelatnik dobije puno više neto, to bi bilo ključ svega i sve probleme bismo riješili s tim", govori vlasnica Ancona grupe, Markica Stanušić.

Predsjednica završila boravak u Slavoniji (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Predsjednica završila boravak u Slavoniji (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Foto: DNEVNIK.hr

U Beketincima, nedaleko Đakova, predsjednica je posjetila najboljeg mladog hrvatskog poljoprivrednika. 

Ivan je od oca preuzeo posrnulu farmu i otvorio mini siranu. Na natječajima ne prolazi, pa je gradio kreditima.

"Za naš OPG se pokazalo i našu obitelj da ima nade i šanse. Radimo puno, znači, pretvaramo svoju sirovinu u finalne proizvode i možemo živjeti. Skromno, ali možemo", govori Ivanova sestra, Katarina Drlić.

Posjetom Đakovštini predsjednica je završila četverodnevni boravak u Osječko-baranjskoj županiji. Svoj ured s Pantovčaka do sad je izmjestila 16-ti put.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene