Nanesena je šteta stranci, ne treba nam forenzičar da to utvrdi, poručio je danas predsjednik SDP-a Davor Bernardić.


Davor Bernardić dao je izjavu za medije u Saboru i progovorio o sukobima u stranci.

"Sve što mogu reći, nanesena je šteta stranci, ne treba nam forenzičar da to utvrdi. O svemu ćemo razgovarati na tijelima stranke", rekao je Bernardić.

"Rejting stranke je stabilan otkad sam preuzeo SDP. Nije rastao, ali nije ni padao. Vrlo jasno ću reći da ćemo o svemu razgovarati na tijelima stranke i raspravljat ćemo o svemu, pa i o prijedlogu opoziva predsjednika", poručio je. Bernardić je rekao i da je legalno izabran predsjednik stranke s velikom podrškom, te da unutarstranačke stvari neće komentirati, odnosno da će se o njima razgovarati unutar stranke.

Na pitanje kako će odgovoriti na službeni zahtjev za ostavkom, rekao je da su sve zahtjeve koji dođu po statutu dužni razmotriti.

Dotaknuo se i Agrokora rekavši da da će inzistirati na istini o tom koncernu.

"Od trenutka kada smo zahtijevali istinu o Agrokoru, kada smo pokrenuli opoziv ministra Marića, kreće hajka na mene koja sasvim sigurno nije slučajna, a da nije slučajna, vidjeli smo na slučaju Saucha", rekao je Bernardić.

Novinari su od Bernardića tražili da komentira govor premijera Plenkovića u UN-u zbog kojeg je Cerar otkazao dolazak u Zagreb.

"Ne mogu komentirati govor, ali mogu komentirati laž. Premijer Plenković nas je prevario jer je rekao da će riješiti stvari sa Slovenijom i s gospodinom Cerarom. Mi smo za konsenzus, ali nismo za izdaju nacionalnih interesa. Konsenzus da, veleizdaja ne, i premijer je pokazao nažalost da je i u ovoj situaciji lagao. Dakle, lagao je oko rješavanja stvari sa Slovenijom, lagao je oko nastavka obrazovne reforme koja očito stoji, lagao je isto tako oko poskupljenja struje, a najveća laž je Agrokor, to svi vide", rekao je Bernardić.

Podsjetimo, predsjednik SDP-a i dio stranačkog vodstva u sve su jačem sukobu, a rukavicu je posljednji bacio Peđa Grbin koji je pozvao Bernardića da sam odstupi ili bi mogao biti smijenjen na stranačkoj konvenciji.

Stanje u SDP-u komentirao je i Mislav Bago koji je rekao da se radi o vrlo ozbiljnoj situaciji u kojoj se javljaju "svi oni koji su bili u tišini ili koji su bili u kuloarima glasni, a pred kamerama tihi i oni su sada, uz Peđu Grbina, počeli kritizirati ovakav stil politike Davora Bernardića".