Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tvrtka raskinula ugovor

Radovi su stali: Pred propašću projekt bolnice za liječenje najmlađih vrijedan gotovo pola milijarde kuna

Aktualno Galerija Centrar za translacijsku medicinu Srebrnjak - 1 Centrar za translacijsku medicinu Srebrnjak - 1 Foto: DNEVNIK.hr Centrar za translacijsku medicinu Srebrnjak - 2 Centrar za translacijsku medicinu Srebrnjak - 2 Foto: DNEVNIK.hr Centrar za translacijsku medicinu Srebrnjak - 3 Centrar za translacijsku medicinu Srebrnjak - 3 Foto: DNEVNIK.hr +0 Centrar za translacijsku medicinu Srebrnjak - 4 Galerija 1/4 >>
Gradonačelnik Tomislav Tomašević po pitanju vođenja projekata svako malo zapinje. Pred propašću je Centar za translacijsku medicinu zagrebačke bolnice Srebrnjak. Riječ je o strateškom, najmodernijem pedijatrijskom centru za liječnje najmlađih pacijenata.

Strojevi su ugašeni, a gradilište zjapi prazno. Izgradnja Dječjeg centra za translacijsku medicinu je upitna.

"Projekt je u fazi propasti. Grad Zagreb je odgovoran ukoliko radovi ovdje stanu", istaknuo je Boro Nogalo, zamjenik voditeljice projekta.

Radovi su stali jer je izvođač radova, tvrtka Kamgrad, raskinula ugovor. Pred kamere nisu htjeli izaći. Kako neslužbeno doznaje Dnevnik Nove TV, problem je bio kašnjenje odnosno probijanje rokova plaćanja. No, zamjenik voditeljice projekta rekao je da to nije točno.

Pročitajte i ovo Hod za život - 5 zbog upozorenja richteru Hod za život zabrinut: "Pokušaj platforme Možemo da zabrani sudjelovanje je protuustavan"

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna OBJAVA NA FACEBOOKU Richter se ponovo obrušio na aktualnu zagrebačku vlast, naveo njihove zahtjeve: "Tražili su da ne sudjelujem u Hodu za život, najviše ih je mučilo..."

"Kamgradu je sve plaćeno i isti dan kad im je sve plaćeno on je otkazao ugovor. Kamgrad traži izmjenu projekta, a sama izmjena znači da će tražiti vantroškovničke radove", istaknuo je Nogalo.

Da je došlo do nesuglasica s izvođačima, priznali su i u Gradu Zagrebu. Sada je upitno može li projekt uopće završiti na vrijeme.

"Razmatramo sve opcije i donijet ćemo najbolju odluku u interesu grada i građana Grada Zagreba. Radi se o vrlo velikom projektu nacionalne važnosti, to nije gradski projekt nego za cijelu Republiku Hrvatsku", rekla je glasnogovornica zagrebačkog gradonačelnika Dinka Živalj.

"Do sada je iskorišteno svega tri i pol posto sredstava. Ako se ugasi projekt, neće propasti samo Centar za translacijsku medicinu nego i 432 milijuna kuna bespovratnih europskih sredstava", izvijestila je reporterka Dnevnika Nove TV Matea Ćorić.

Zagreb traži pomoć i od države, u ovom slučaju resornog Ministarstva znanosti, ali oni odgovaraju da im nemaju kako više pomoći.

"Da država stoji iza tog projekta najbolje pokazuje da je projekt u iznosu od pola milijarde kuna i da su za njega osigurana sredstva. Ministarstvo nema nikakvog načina sudjelovati u izvođenju", rekao je Božo Pavičin iz Ministarstva znanosti i obrazovanja.

Gradu Zagrebu curi vrijeme za iskorištavanje sredstava. Za to imaju još samo 20 mjeseci. Za sada nisu pokazali da dobro upravljaju vremenom, ali i novcem.

 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene