Obavijesti Video Pretražite Navigacija
zbog upozorenja richteru

Hod za život zabrinut: "Pokušaj platforme Možemo da zabrani sudjelovanje je protuustavan"

Hod za život - 5
Hod za život - 5 Foto: DNEVNIK.hr
"Zahtjevi koje su uputili predstavnici stranke Možemo kršenje su Zakona o suzbijanju diskriminacije", priopćili su iz Hoda za život te istaknuli kako očekuju da se stranka Možemo, skupa sa sad već bivšim članovima Upravnog vijeća Dječje bolnice Srebrnjak, javno ograde od protuzakonitih postupaka koji narušavaju demokratske standarde.

Članovi inicijative Hod za život izrazili su u utorak zabrinutost zbog upozorenja Darku Richteru da kao ravnatelj Dječje bolnice Srebrnjak ne bi smio sudjelovati u njihovoj inicijativi. Na to su ga upozorili iz platforme Možemo, nakon njegova imenovanja na čelo bolnice.

"Pokušaj zabrane ili zloupotreba političke vlasti da bi se bilo kojem građaninu Republike Hrvatske onemogućilo da (zbog straha za radno mjesto ili slično) u svom slobodnom vremenu sudjeluje na bilo kojem građanskom okupljanju – predstavlja kršenje temeljnih prava i sloboda koje su Ustavom zajamčene svim građanima RH. Također zahtjevi koje su uputili predstavnici stranke Možemo kršenje su Zakona o suzbijanju diskriminacije", priopćili su iz Hoda za život te istaknuli kako očekuju da se stranka Možemo, skupa sa sad već bivšim članovima Upravnog vijeća Dječje bolnice Srebrnjak, javno ograde od "protuzakonitih postupaka kojima ozbiljno narušavaju demokratske standarde i krše prava građana na javni angažman".

Pročitajte i ovo Hod za život - 5 BLOKIRAN TRAMVAJSKI PROMET U centru Zagreba održan šesti Hod za život, okupio se veći broj ljudi. Organiziran i prosvjed protiv Hoda, prosvjednici nosili transparente "Moje tijelo, moj izbor"

"Isto tako, očekujemo da nadležne institucije istraže ovo ozbiljno narušavanje demokratskih sloboda u RH ulažući veće napore u zaštitu temeljnih prava i sloboda građana Republike Hrvatske", kažu u toj inicijativi.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna ''Za zaštitu svakog ljudskog života'' Ovogodišnji Hod za život održava se u sedam hrvatskih gradova, po prvi put u dva nova

"Hod za život građanska je inicijativa kroz koju se svake godine više desetaka tisuća hrvatskih građana, sukladno svojim ustavnim pravima, miroljubivo okuplja u gradovima diljem Hrvatske izražavajući svoj znanstveno utemeljeni stav da život svakog čovjeka počinje začećem. Kroz Hod za život zalažemo se za zaštitu prava na život od začeća do prirodne smrti te za zaštitu, pomoć i ostvarivanje prava majki, očeva i svake obitelji", navode u priopćenju Hoda za život, koje potpisuje koordinatorica Andreja Duvančić.


 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene