Obavijesti Video Pretražite Navigacija
BOLJA HRVATSKA

Medicinska sestra velikog srca pokrenula prekrasnu akciju zbog koje i roditelji zaplaču: "Živim za pedijatriju, živim za djecu"

Aktualno Galerija Bolja Hrvatska: Igračkom do smijeha - 1 Bolja Hrvatska: Igračkom do smijeha - 1 Foto: DNEVNIK.hr Bolja Hrvatska: Igračkom do smijeha - 2 Bolja Hrvatska: Igračkom do smijeha - 2 Foto: DNEVNIK.hr Bolja Hrvatska: Igračkom do smijeha - 3 Bolja Hrvatska: Igračkom do smijeha - 3 Foto: DNEVNIK.hr +0 Bernardica Pavlić Pračić Galerija 1/4 >>
Za sestru Bernardicu s Rebra kažu da je dobri duh trijaže, uvijek nasmijana i da je djeca jednostavno obožavaju. Pokrenula je akciju zbog koje mališane na Rebru dočeka šarenilo i igračke. Reakcije djece i roditelja najbolje govore je li to bila uspješna ideja.

Uskrsno šarenilo i igračke - sve to dočeka djecu na Rebru. Medicinska sestra Bernardica Pavlić Pračić akciju prikupljanja plišanaca pokrenula je još za Božić 2020. godine.

"Kad je Božić prošao, vidjela sam da djeci to jako puno treba i nastojali smo dalje to nastaviti", objasnila je za Dnevnik Nove TV reporterki Sanji Vištici.

Pa sad to već traje godinu dana. Igračke su svugdje gdje ulaze djeca. Podijelili su više od 36.000 paketića. Svaki dan po 400 komada.

"Oni uopće ne znaju da idu kod doktora. Kažu, idemo na Rebro po igračke i tako se ta relaksacija očituje i u samim ambulantama na što nam i liječnici kažu da su djeca vrlo suradljiva", navela je.

Roditelji oduševljeni

A od šarenila djeca ne znaju kud bi prije. Svatko ima vremena izabrati što mu se sviđa. Prije ili poslije pregleda.

"Zahvalna sam, i moja djeca koja ne trebaju doći na pregled - sad žele doći u bolnicu. Eto, to je možda neka nuspojava", kroz smijeh je rekla majka Milka.

Pročitajte i ovo Bolja Hrvatska donosi priču o mladoj ekipi iz Irona Bulla - 2 Bolja Hrvatska O igraonici su prije dvije godine govorili kao o ideji, a sada su to i ostvarili: "Mater i danas kaže - evo ga, igra se tenkićima"

"Prekrasno! Djeca se ohrabre na dolazak u bolnicu i zapravo s veseljem idu", dodala je Barbara iz Zagreba.

"Znaju roditelji doći u suzama i plakati. Vele, mi imamo punu kuću igračaka, ali s vašom spava", navela je medicinska sestra Bernardica.

Uz poklone se često nađe i papirić. "'Život je pred tobom, budi hrabar!'", poruka je na jednom poklonu. Nema svaki poklon poruku, kazala je Bernardica, ali dosta ih ima.

Desna ruka sestri Bernardici su terapeuti s Klinike za psihijatriju. Odmah su joj se odazvali.

Pročitajte i ovo Dorja Benussi - 2 BOLJA HRVATSKA Prije nekoliko godina pisala je diplomski, a sada vodi dvije tvrtke: Dizajnerica Dorja Benussi otkriva kako je izgledao njezin put do uspjeha

"Unutarnja motivacija je bila velika, pogotovo kad vidimo sretna i zadovoljna lica naših malih pacijenata", navela je Tihana Prodanović Beinrauch s Klinike za psihijatriju i psihološku medicinu.

Uključile su se brojne udruge, ali i dječji vrtići.

"Oni su se svi organizirali između sebe i kroz cijelu godinu skupljaju, peru, dezinficiraju, pakiraju onako kako sam im ja po protokolu rekla", objasnila je Bernardica.

Pročitajte i ovo Bolja Hrvatska: Josip Lukačević Lux - 5 Bolja Hrvatska Napustio je vojsku pa se vratio u rodnu Slavoniju i krenuo u avanturu života: "Uvijek se odazove na akcije spašavanja"

"Živim za djecu"

A sestra Bernardica strpljivo sve prikuplja. Odgovara na pozive, mailove.

"35 godina radim. I oduvijek sam na Klinici za pedijatriju. Ja živim za pedijatriju, ja živim za djecu. Umorim se, da, ali oni vam daju snagu za dalje. Odmorite se malo pa idete dalje", kazala je.

Svi koji se žele priključiti akciji, kaže, dobro su došli. Jer dječja sreća je neprocjenjiva.

 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene