Obavijesti Video Pretražite Navigacija
oko 150 vatrogasaca na terenu

Požar na Jakuševcu je lokaliziran, potpuno gašenje očekuje se tijekom jutarnjih sati

Požar na Jakuševcu (Foto: Dnevnik.hr) - 8
Požar na Jakuševcu (Foto: Dnevnik.hr) - 8 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Požar na Jakuševcu (Foto: Dnevnik.hr) - 8 Požar na Jakuševcu (Foto: Dnevnik.hr) - 8 Foto: DNEVNIK.hr Požar u reciklažnom dvorištu u Jakuševcu (Foto: Dnevnik.hr) - 4 Požar u reciklažnom dvorištu u Jakuševcu (Foto: Dnevnik.hr) - 4 Foto: DNEVNIK.hr Izbio požar na Jakuševcu (Foto: Dnevnik.hr) - 7 Izbio požar na Jakuševcu (Foto: Dnevnik.hr) - 7 Foto: DNEVNIK.hr Izbio požar na Jakuševcu (Foto: Dnevnik.hr) - 8 Izbio požar na Jakuševcu (Foto: Dnevnik.hr) - 8 Foto: DNEVNIK.hr +5 Izbio požar na Jakuševcu (Foto: Dnevnik.hr) - 9 Galerija 1/10 >>
Izbio je požar u reciklažnom dvorištu Jakuševac u Novom Zagrebu. Zapalio se odbačeni namještaj, a u gašenju koje bi moglo potrajati cijelu noć sudjeluje više od 130 vatrogasaca.

U reciklažnom dvorištu u Jakuševcu oko 19:20 izbio je požar. Gusti crni dim vidi se iz gotovo svih dijelova Zagreba. U zagrebačkoj policiji kažu da ozlijeđenih nema.

Pročitajte i ovo Hrvatska nabavlja dva nova zrakoplova za gašenje požara - 4 Ugovori potpisani Hrvatska nabavlja dva nova zrakoplova za gašenje požara: "Ovo je nova mogućnost, nova snaga" Vinko Hrabar spasio dijete iz gorućeg automobila Spasili djete iz plamena Pronađen i drugi heroj, njegovo prezime sve govori: "Vidio sam žensku ruku okrenutu prema djetetu..."

Pročelnik ureda za upravljanje u hitnim situacijama Pavle Kalinić kazao je kako je požar pod kontrolom, ali će gašenje trajati malo dulje. U Javnoj vatrogasnoj postrojbi Grada Zagreba doznaje se da su vatrogasci uspjeli okružiti vatru i razdvojiti prostor zahvaćen plamenom od neugroženog prostora.

Intervencijom 150 vatrogasaca iz vatrogasnih postrojbi i dobrovoljnih vatrogasnih društava s 45 vatrogasnih vozila više nema otvorenoga plamena u požaru na Reciklažnom dvorištu Jakuševec, izvijestio je u oko 22 sata Ured za upravljanje u hitnim situacijama.

Požar je zahvatio sto metara četvornih odbačenog namještaja, visine i do desetak metara, pa bi se vatrogasci i cijelu noć mogli boriti s vatrom iz koje suklja gusti dim vidljiv sa šireg gradskog područja. 

Gori plastika, ali se ne osjeti nikakav smrad. Građani javljaju da se dim vidi u Prečkom, ali i u Sesvetama. Očekuje se da bi požar mogao biti ugašen u jutarnjim satima. 

Djelatnici Nastavnog zavoda za javno zdravstvo pregledali su podatke s mjernih stanica i prema podacima, nakon požara na Jakuševcu nema onečišćenja zraka, priopćilo je u srijedu navečer Ministarstvo unutarnjih poslova Republike Hrvatske (MUP).

Zavod će, kako navodi MUP, provesti i mjerenja vlastitim uređajima na mjestu požara i naknadno u Utrinama.

"Na terenu je blizu 150 vatrogasaca s oko 45 vatrogasnih vozila. Na terenu je i 20-ak vozila Čistoće, Zagrebačkog Holdinga, Zagrebačkih cesta, dakle ogromna je količina resursa. Pridružili su nam se i radni strojevi koji su nam jako bitni jer mi tu hrpu otpada moramo premjestiti s jedne strane na drugu, u međuvremenu pogasiti. Vatrogasci će dežurati cijelu noć i vjerojatno ćemo sutra kad će biti dan još intenzivnije raskapati, premještati tu hrpu. Svaku hrpu treba pregledati, ohladiti da nema dalje požara", kazao je za Dnevnik Nove TV Siniša Jembrih, zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Zagreb. 

S mjesta događaja za Dnevnik Nove TV uživo se javio reporter Dnevnika Nove TV Ivan Forjan.

"Vozila čistoće cijelo vrijeme dovoze nove litre vode kako bi se požar brže gasio", izvijestio je Forjan.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene