Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Izabrani predsjednici, potpredsjednici i članovi 10 saborskih odbora

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Saborski zastupnici na sjednici su glasovanjem potvrdili izbor predsjednika, potpredsjednika i članova 10 saborskih odbora, na prijedlog Odbora za izbor i imenovanja i upravne poslove.

Za predsjednika Odbora za obranu izabran je Boris Šprem, dok će potpredsjednik biti Tomislav Ivić. Predsjednik Odbora za gospodarstvo je Dragan Kovačević, a potpredsjednik Zlatko Horvat.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Tehnička vlada do imenovanja nove 'Nema potrebe za prijevremenim izborima' Slika nije dostupna SAD: Obama i McCain počeli tražiti potpredsjedničke kandidate

Zdenka Čuhnil predsjednica je Odbora za razvoj i obnovu, a potpredsjednik Damir Kajin. Na čelu Odbora za rad i socijalno partnerstvo su Boris Kunst, kao predsjednik, i Goran Beus Richembergh, kao potpredsjednik.

Andrija Hebrang izabran je za predsjednika Odbora za zdravstvo i socijalnu skrb, dok je na mjesto potpredsjednika tog odbora izabran Rajko Ostojić.

Predsjednik Odbora za Hrvate izvan Hrvatske je Ivan Bagarić, a potpredsjednik Boro Grubišić.

Odboru za prostorno uređenje i graditeljstvo predsjednik je Jerko Rošin, a potpredsjednik Luka Denona.

Marijana Petir predsjednica je Odbora za zaštitu okoliša, a Mirela Holy potpredsjednica, dok je u Odboru za poljoprivredu, ribarstvo i ruralni razvoj predsjednica Dragica Zgrebec, a potpredsjednik Krešo Filipović.

U Odboru za regionalni razvoj, šumarstvo i vodno gospodarstvo za predsjednika je izabran Zlatko Koračević, a za potpredsjednika Zdravko Kelić.

Na vlastiti zahtjev, Dragutin Lesar razriješen je dužnosti člana Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost, a tu je dužnost preuzeo Zlatko Horvat. Lesar je na vlastiti zahtjev razriješen i dužnosti člana Odbora za Ustav, poslovnik i politički sustav, što je preuzela Vesna Pusić.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene