Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Iz tvornice 'Neptun' isteklo ulje i onečistilo more

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ispred tvornice 'Neptun' u Komiži na Visu izlilo se riblje ulje koje je onečistilo more, ali je većim dijelom već očišćeno, priopćio je Županijski centar za hitne pozive 112 Split.

ŽC 112 zaprimio je dojavu o onečišćenju mora u 10,12 sati od djelatnika Lučke kapetanije Split. Rečeno je da je u Komiži ispred tvornice 'Neptun' onečišćeno more. Utvrđeno je kako je u moru od izlivenog ulja nastala mrlja površine 300 puta 50 metara, koja je većim dijelom očišćena nasipavanjem plaže i posipavanjem deterdžentom.

Pročitajte i ovo Zeleno more u Rovinju Službeno objašnjenje Neobičan prizor uznemirio građane: More je totalno pozelenjelo, doznajemo o čemu je riječ Onečišćenje kod Splita ZA DNEVNIK NOVE TV Je li onečišćenje mora kraj Splita stiglo iz Lore? O svemu se oglasio MORH

Čišćenju su se pridružili radnici tvornice 'Neptun' i komiškoga DVD-a, a gradonačelnica Komiže u čišćenje je uključila sve raspoložive snage zaštite i spašavanja grada Komiže, navodi se u priopćenju.

Čišćenje će završiti tvrtka 'Cian', čiji su djelatnici s opremom u 15 sati krenuli prema Visu.

O zagađenju su obaviještene sve ovlaštene službe, državna vodopravna inspektorica i inspektor zaštite okoliša te Hrvatske vode i Stožer za onečišćenje mora Splitsko-dalmatinske županije, koji prate stanje na terenu, izvijestio je ŽC 112.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene