Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ispred tvornice 'Neptun' u Komiži na Visu izlilo se riblje ulje koje je onečistilo more, ali je većim dijelom već očišćeno, priopćio je Županijski centar za hitne pozive 112 Split.


ŽC 112 zaprimio je dojavu o onečišćenju mora u 10,12 sati od djelatnika Lučke kapetanije Split. Rečeno je da je u Komiži ispred tvornice 'Neptun' onečišćeno more. Utvrđeno je kako je u moru od izlivenog ulja nastala mrlja površine 300 puta 50 metara, koja je većim dijelom očišćena nasipavanjem plaže i posipavanjem deterdžentom.

Vezani članci Pjena Oluja prouzročila zanimljiv fenomen, more je izgledalo kao cappuccino Neutvrđena količina goriva za brodove izlila se more (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Veliki ekološki incident: U Raški zaljev se izlila nafta, za sve je kriv libanonski brod

Čišćenju su se pridružili radnici tvornice 'Neptun' i komiškoga DVD-a, a gradonačelnica Komiže u čišćenje je uključila sve raspoložive snage zaštite i spašavanja grada Komiže, navodi se u priopćenju.

Čišćenje će završiti tvrtka 'Cian', čiji su djelatnici s opremom u 15 sati krenuli prema Visu.

O zagađenju su obaviještene sve ovlaštene službe, državna vodopravna inspektorica i inspektor zaštite okoliša te Hrvatske vode i Stožer za onečišćenje mora Splitsko-dalmatinske županije, koji prate stanje na terenu, izvijestio je ŽC 112.