Općinsko državno odvjetništvo u Požegi podignulo je prošli tjedan optužnicu protiv Alojza Tomaševića zbog nasilja u obitelji i ozljede.


Požeško-slavonski župan Alojz Tomašević (HDZ), nakon podizanja DORH-ove optužnice zbog nasilja u obitelji i ozljede, treba podnijeti ostavku na mjesto župana što je na tragu zaključka Predsjedništva i Nacionalnog vijeća stranke od prije dva tjedna, doznaje se u srijedu iz vrha HDZ-a.

Vezani članci Miroslav Škoro Iz HDZ-a odgovaraju Miroslavu Škori: "Sam se prepoznao i priznao da je huškač!" Alojz Tomašević nakon sastanka s premijerom Andrejom Plenkovićem (Foto: Marko Lukunic/PIXSELL) Šeks Tomaševića nagovorio na ostavku?: "Sve je to konstrukcija i velika neistina!"

Uz to, u HDZ-u se najavljuje i pokretanje postupka za isključenje Tomaševića iz stranke o čemu treba odlučiti Visoki sud časti.

Općinsko državno odvjetništvo u Požegi podignulo je prošli tjedan optužnicu protiv Tomaševića zbog nasilja u obitelji i ozljede, objavio je u srijedu DORH ne navodeći njegovo ime.

Općinsko državno odvjetništvo u Požegi 29. prosinca 2017. podignulo je na nadležnom sudu optužnicu protiv 56-godišnjega hrvatskog državljanina zbog kaznenog djela nasilja u obitelji. Okrivljeniku se stavlja na teret da je od listopada 2015. do 2. listopada 2017. u obiteljskoj kući, s namjerom da je omalovaži, svojoj supruzi često govorio pogrdne riječi prijeteći joj pritom različitim zlom te da ju je istodobno rukama hvatao za vrat i pljuskao, čime je u oštećenici izazvao osjećaj straha i ugroženosti te povredu dostojanstva, stoji u priopćenju.

Tereti ga se i da ju je 2. listopada 2017., s namjerom da je ozlijedi, udarao rukama po glavi, hvatajući ju za vrat i nadlaktice te da ju je rukama i nogom snažno odgurnuo, pri čemu ju je i ozlijedio, stoji u priopćenju ODO-a. (Hina)