"Tereti ga se i da ju je 2. listopada 2017., u nakani da ju tjelesno ozljedi, udarao rukama po glavi, hvatajući ju za vrat i nadlaktice te rukama i nogom snažno odgurnuo pri čemu je oštećenica zadobila tjelesnu ozljedu", navedeno je u priopćenju.

Galerija +0 Alojz Tomašević (Foto: Ivica Galovic/PIXSELL)

Požeško Općinsko državno odvjetništvo danas je objavilo kako je podignuta optužnica protiv 56-godišnjaka zbog nasilja u obitelji i nanošenja tjelesne ozljede.

Vezani članci Ivan Celjak Župan o odgovornosti zbog spore obnove: "Teško je govoriti o tome, jer je veliki broj oštećenih objekata" Slika nije dostupna "Jedna neugodna situacija": Raspušten ogranak HDZ-a Požeško-slavonske županije

Identitet muškarca nije naveden, no riječ je o požeško-slavonskom županu Alojzu Tomaševiću. Priopćenje prenosimo u cijelosti.

"Općinsko državno odvjetništvo u Požegi je 29. prosinca 2017. podiglo pred nadležnim sudom optužnicu protiv 56-godišnjeg hrvatskog državljanina zbog počinjenja kaznenog djela nasilja u obitelji iz članka 179.a Kaznenog zakona/11 i kaznenog djela tjelesne ozljede iz članka 117. stavak 2. u vezi članka 117. stavak 1. KZ/11. (3. 1. 2018.)

Okrivljeniku se stavlja na teret da je od listopada 2015. godine do 2. listopada 2017. u obiteljskoj kući, u nakani da omalovaži svoju suprugu, učestalo joj govorio pogrdne riječi prijeteći joj pritom različitim zlom istovremeno ju rukama hvatao za vrat i pljuskao čime je kod oštećenice izazvao osjećaj straha i ugroženosti te povredu dostojanstva. Tereti ga se i da ju je 2. listopada 2017., u nakani da ju tjelesno ozljedi, udarao rukama po glavi, hvatajući ju za vrat i nadlaktice te rukama i nogom snažno odgurnuo pri čemu je oštećenica zadobila tjelesnu ozljedu."

Prije nekoliko mjeseci Tomaševiću je određena zabrana pristupa supruzi, koja ga je prijavila za obiteljsko nasilje. Policija ga je kazneno prijavila, a oduzeto mu je i oružje - pištolj i puška.

Polovicom prosinca ukinuta mu je mjera opreza - zabrana približavanja, uspostavljanja i održavanja veze sa suprugom na udaljenosti manjoj od pet metara.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju