Ivo Žinić i sinovi, otkrilo se, već godinama koriste i državni stan u Zagrebu, iz kojeg ne žele iseliti.

Galerija Ivo Žinić, stan u Borovju Stan u Borovju kojeg koristi Ivo Žinić +0 Stan u Borovju kojeg koristi Ivo Žinić

Država sisačko-moslavačkog župana godinama pokušava iseliti iz trosobnog stana na zagrebačkom Borovju.

Da Žinić svojata taj stan, vidjelo se još jučer na interfonu na kojem je bilo i napisano njegovo prezime. Danas - obrat. Na istom mjestu danas stoji prezime Cestarić. Na papiriću, zalijepljeno selotejpom. Ispod kojeg i dalje stoji prezime Žinić, piše Telegram.

Ivo Žinić, stan u Borovju Stan u Borovju kojeg koristi Ivo Žinić Foto: Telegram.hr

Susjedi su rekli kako se i Žinićevi sinovi služe stanom te kako su viđali i njega. Portal navodi kako na nekim dokumentima uz njegovo ime stoji napomena Ministarstvo obrane i razvitka koje je u međuvremenu ukinuto i čiji je pravni sljednik Ministarstvo branitelja. Nejasno je je li stan dobio na privremeno korištenje.

Žinić je od Ministarstva branitelja tražio stambeno zbrinjavanje, no od toga je odustao nakon što je podnio zahtjev za kućom u Glini.

Kako su portalu potvrdili, Ministarstvo branitelja u rujnu 2013. pokrenulo je postupak za iseljenje Ive Žinića i njegovih sinova iz stana koji nisu htjeli napustiti.  

Ivo Žinić, stan u Borovju Stan u Borovju kojeg koristi Ivo Žinić Foto: Telegram.hr

U veljači 2016. presudom im se nalaže iseljenje. Župan se žalio. Viši sud zatim je ukinuo presudu i vratio postupak na početak, pa cijela priča i danas traje, pisao je jučer Telegram.

Andrej Plenković i Ivo Žinić Aferama nema kraja, Plenković nema što čekati: Krajnje je vrijeme da stranku počisti sve od A do Ž(inića)!

Novi detalji priče o Žinićevoj kući - 4 Priča o Žinićevoj kući ne prestaje šokirati: Tvrdi da se uselio u kolovozu '95., država tvrdi da je smještaj dobio još u travnju

To je najnoviji detalj afere. Prvo se Žiniću otkrilo da živi u državnoj kući za koju je prvo najamninu plaćao 100 kuna mjesečno, zatim godinama ništa. Potom se doznalo da je u međuvremenu naslijedio kuću u Marinbrodu zbog koje gubi pravo na državnu, a kuća njegova sina u Glini, koja je razrušena od rata, nakon potresa označena je kao za rušenje iako je u istom stanju kao i prije potresa. 

Trošak rušenja kuća stradalih u potresu snosi država. 

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju