Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

MOL energično dematira napise u medijima da je bilo isplate mita Sanaderu radi upravljanja nad Inom.


'MOL jasno tvrdi da nije bilo nikakvih isplata niti dogovora o plaćanju niti s jednim od aktera i donosioca odluka na hrvatskoj političkoj sceni. Ni izravno, niti neizravno, niti prije niti nakon stvaranja Dioničarskog ugovora. MOL snažno odbacuje sve navode i optužbe po tom pitanju. Poduzet ćemo stroge pravne mjere protiv svih koji šire takve navode i optužbe', piše u priopćenju MOL-a.

Vezani članci Nastavljeno suđenje Ivi Sanaderu u slučaju INA-MOL (Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL) Odgođeno suđenje Ivi Sanaderu za aferu INA-MOL: Ne zna se kad će svjedočiti Ježić Jadranka Kosor (Foto: Davorin Visnjic/PIXSELL) - 1 Kosor na suđenju Sanaderu: Mesić me tražio da skinem oznaku tajnosti s dokumentacije za izmjenu dioničarskog ugovora"

Naime, mediji danas javljaju da u novom istražnom zahtjevu stoji da je bivši premijer Ivo Sanader primio 10 milijuna mita od šefa MOL-a. Kako mediji pišu, u cijeloj priči se pojavljuje i bivši potpredsjednik Vlade Damir Polančec i to kao pomagač u kaznenom djelu.

Barbara Goth Fleming iz austrijskog ministarstva pravosuđa kazala je za Večernji da je zaprimljen zahtjev za proširenje optužnice Ive Sanaderu, ali nije htjela otkriti detalje.

Nikakav komentar na najnovije optužbe koje terete nijegova klijenta nije imao niti aktualni odvjetnik Ive Sanadera, Čedo Prodanović, kojeg je kontaktirao Dnevnik.hr.