Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Poruka iz pritvora

Sanader iz zatvora o Ini: Preko mene kupuju slobodu!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
O proširenju optužnice oglasio se i sam protagonist i to preko odvjetnika Čede Prodanovića i Gorana Suića.

'Gospodin Sanader je dobio nalog za proširenje istrage u salzburškom pritvoru i očitovao se o tim navodima na način da kaže da odlučno odbacuje navode o zlouporabi položaja i primanju mita od MOL-a. Tvrdi da se radi o najordinarnijim lažima i konstrukcijama i da je očito to još jedan u nizu slučajeva u kojima pojednci, u konkretnom slučaju gospodin Ježić, lažnim terećenjem Sanadera kupuju slobodu i povoljniju poziciju u kaznenom postupku', poručuje Prodanović.

Pročitajte i ovo Marko Bočina i Davor Štern - 1 ŠTO SE KRIJE IZA OPTUŽBI? Energetski stručnjak o jadikovkama iz Budimpešte: "Izuzeće od sankcija bi trebalo isteći ovih dana, stoga je najbolje optužiti Hrvate" Slika nije dostupna tvrdio da nije kriv Ivi Sanaderu Ustavni sud odbacio tužbu na presudu u slučaju Ina-MOL

Isto je potvrdio i Sanaderov drugi odvjetnik Goran Suić. 'Danas sam se čuo sa Sanaderom, on je primio nalog o provođenju istrage i najodlučnije odbacuje navode iz naloga da je na bilo koji način zlouporabio svoj položaj i da je primio bilo kakvo mito od MOL-a', rekao je Suić.

'On tvrdi da su ovo još jednu u nizu laži i konstrukcija koje mu se stavljaju na teret i smatra da je to još jedan od načina na koji svjedoci lažnim terećenjem kupuju pogodnosti u kaznenom postupku, a u ovom slučaju sve to na račun gospodina Sanadera', dodao je Suić.

Podsjetimo, bivšeg premijera sumnjiči se da je primio 10 milijuna eura mita od predsjednika uprave MOL-a Zsolta Hernadija, kojemu je zauzvrat omogućio preuzimanje upravljačkih prava u hrvatskoj naftnoj kompaniji Ini.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene