Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Premijerka bez teksta

Kosor Bagi o Sanaderu i Ini: 'Dobar dan! Doviđenja'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Premijerka Kosor kao ni ministar Tomislav Karamarko nisu željeli komentirati novu USKOK-ovu istragu protiv bivšeg premijera Ive Sanadera.

Dobro raspoložena redsjednica Vlade Jadranka Kosor nije željela komentirati tvrdnje u medijima o proširenju istrage protiv bivšeg premijera Ive Sanadera zbog navodnog uzimanja 10 milijuna eura mita za prepuštanje MOL-u kontrole nad Inom. Dok je Kosor nakon sjednice Vlade na pitanje reportera Nove TV Mislava Bage o Sanaderu i Ini samo pozdravila novinare pred Banskim dvorima, potpredsjednik Vlade i ministar zdravstva i socijalne skrbi Darko Milinović rekao je kako je to predmet obrade, a istraga će sve pokazati.

Pročitajte i ovo Andrija Jarak - 2 PRAVOMOĆNA PRESUDA Poznato je kada bi bivši predsjednik HDZ-a mogao na slobodu, a jedan detalj u slučaju INA-MOL posebno upada u oči Slika nije dostupna Ekskluzivni intervju Zorana Milanovića 'Slabo razumijem što premijerka govori...'

Milinović je, međutim, komentirao rezultate nekih istraživanja rejtinga stranaka po kojima rejting HDZ-a raste, a SDP-a pada, rekavši kako su 'takav razvoj događaja i očekivali'.

'Nažalost ne mogu komentirati. Uskočki je predmet pa bi se distancirao od bilo kakvog komentara', izjavio je Karamarko novinarima pred Banskim dvorima. Ministar Karamarko kazao je da danas odlazi u Šibenik u policijski stožer osnovan zbog potrage za nestalom 17-godišnjom Antonijom Bilić.

USKOK je danas potvrdio da je protiv Sanadera i još dvije osobe pokrenuo istragu, a mediji pišu da je rijeć o podmićivanju bivšeg premijera od strane čelnika MOL-a koji je zauzvrat dobio upravljačka prava u Ini. Mađarska tvrtka to je odlučno opovrgnula tvrdeći kako nije bilo nikakvih isplata ni dogovora o plaćanju ni s jednim od aktera i donosioca odluka na hrvatskoj političkoj sceni ni izravno ni neizravno, ni prije ni nakon dioničarskog ugovora.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene