Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nova objava

Ivica Todorić: "Kako je Most iskorišten za donošenje neustavnog lex Agrokora?"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
"Kako je Most iskorišten za donošenje neustavnog lex Agrokora?", naslov je zadnje objave Ivice Todorića na njegovu blogu.

Ivica Todorić u utorak se oglasio na svom blogu kako bi objasnio "kako je Most iskorišten za donošenje neustavnog lex Agrokora".

Pročitajte i ovo Propusti u slučaju Agrokor - 4 Novi problemi Može li se novo vještačenje za Agrokor završiti u godinu dana? DORH dobio rok i zadatak, neki sumnjaju da je to moguće Ivica Todorić - 2 Preokret Vrhovni sud odbio zahtjev DORH-a u slučaju Agrokor: Vještačenje ostaje zakonit dokaz

Njegovu objavu prenosimo u cijelosti:

"Činjenica je da su visokopozicionirani članovi MOST-a od početka 2017. godine sustavno djelovali protiv Agrokora svakodnevno u medijima iznoseći neistine, pišući kaznene prijave i politički djelujući na svim razinama kako bi stvorili platformu za bolji rezultat na lokalnim izborima. Međutim, iz današnje perspektive, čini se kako su MOST i njegove javne aktivnosti iskorištene za rušenje Agrokora te micanje mene i mojeg managementa kako bi se mogao provesti puno perfidniji plan preuzimanja Agrokorovih vrijednosti i ovladavanja kompanijom. Očigledno je, dakle, da su Plenković, Dalić i Božinović unaprijed isplanirali scenarij po kojem će, nakon što odigraju svoju ulogu u rušenju Agrokora , MOST biti uklonjen iz vladajuće većine. Pod izlikom očuvanja koalicije i popuštanja koalicijskom partneru ministrica Dalić u tajnosti priprema Lex Agrokor, a nakon njegovog izglasavanja, za što su trebali ruke MOST-a, ekipa Bože Petrova biva ekspresno izbrisana iz vladajuće koalicije i Vlade.

Zašto je bilo bitno maknuti MOST iz vladajuće koalicije? Upravo iz razloga da se spriječi članove MOST-a da, putem institucija kojima su upravljali njihovi ministri, razotkriju Dalić, Knighthead i Ramljaka u njihovim kriminalnim planovima i radnjama oko Agrokora. Plenković, Božinović i Dalić su sve poluge kontrole državnih institucija uzeli u svoje ruke i to najprije iz razloga kako bi uništili dokaze protiv njih samih, a onda i kako bi dalje mogli kontrolirati cijeli proces. No, dokazi su i više nego vidljivi, namjera otimanja i dijeljenja Agrokorovih vrijednosti vidi se svakodnevnim potezima Ante Ramljaka kojeg podržava Vlada i ministrica Dalić. I neće ih uspjeti sakriti, a za kriminal koji svakodnevno čine, morat će odgovarati", napisao je Todorić.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene