Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

PREDLAŽU 26. LIPNJA

Split ide na nove izbor, Puljak u petak službeno podnosi ostavku: "Očekujem da će Andrej Plenković i Vlada napraviti sve da zauzmu grad"

Split ostaje bez gradonačelnika te će uskoro građani izaći na nove izbore!

Ivica Puljak u petak će službeno podnijeti ostavku na mjestu gradonačelnika Splita, rekao je SDP-ov gradski vijećnik Davor Matijević. Ivošević također.

"Nakon sastanka gradonačelnik nas je izvijestio da će u petak podnijeti ostavku. Ono što je jasno - izbori nas čekaju. Dinamika će ovisiti o sazivanju gradske sjednice na kojoj ćemo i mi kao vijećnici dati ostavke. Ovo je saga koja predugo traje. Mislim da smo pretjerali svi u medijskom prostoru. Najbolje je za Split, kad je došo do ovakve situacije, da svi damo ostavke. Damo svoje mandate biračima. Ne vidim tko bi mogao željeti i raditi u ovakvim uvjetima", rekao je.

U zajedničkoj suradnji nisu imali sreće, a podržat će sve što je dobro za Split, dodao je. "Svi će imati podršku za inicijative koje su od interesa građanima i gradu", naveo je.

Novi izbori

Ivica Puljak također se obratio medijima. "Upravo smo dovršili sastanak sa predstavnicima klubova vijećnika. Zaključak sastanika je da će se sljeećeg tjedna održati sjednica Gradskoga vijeća na kojem će se donijeti odluka o raspisivanju Kotarskih izbora", objasnio je Puljak. Dodao je i da planiraju 26. lipnja održati sve izbore zbog minimalizacije troškova. Pozvao je "hrabre članove HDZ-a" da daju ostavku u Gradskom vijeću. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nakon ostavki Puljak najavio povlačenje svog zamjenika: "Čini se da se Andrej Plenković odlučio uključiti u izbore u Splitu i nametnuti svog povjerenika"

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Još nisu zaprimili ostavke Ministarstvo o proceduri nakon odlaska Puljka i Ivoševića: "Do prijevremenih izbora tehničko upravljanje"

"Mi HDZ-u ne vjerujemo, mogo puta su prevarili i nas i građane, ne samo Splita nego i Hrvatske", komentirao je. Rekao je da zna koliko HDZ želi osvojiti vlast u Splitu te ih je pozvao da to naprave na izborima, po zakonu.

"Očekujem da će Andrej Plenković i Vlada napraviti sve da zauzmu Split i da će otezati sve što mogu. Možda će pokušati napraviti da su izbori na različite dane, usred ljeta, ali ništa im to neće pomoći", dodao je. Ako svi izbori ne budu na isti dan, to će po izborima koptati dodatnih dva milijuna kuna.

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene