Obavijesti Video Pretražite Navigacija
SMJENA MINISTARA

Kad će rekonstrukcija Vlade? Plenković: ''Zabavljam se brojnim lažima, dezinformacijama, ali neka...''

Kad će rekonstrukcija Vlade, premijer Andrej Plenković nije otkrio niti nakon posjeta Sisačko-moslavačke županije, a najavio je da će i Hrvatska poduzeti akcije prema ruskim diplomatima.

''Došli smo napraviti rezime svega što provodimo ovdje'', kazao je premijer Andrej Plenković nakon posjeta Sisačko-moslavačkoj županiji te poručio da se 'investitorima ovdje isplati ulagati''.

Novinare je, međutim, zanimalo i kako će nakon Uskrsa izgledati Vlada, odnosno tko će od ministara i ministrica ostati, a tko otići.

"Vidjet ćemo", samo je kratko poručio Plenković, koji i dalje odbija iznijeti detalje rekonstrukcije Vlade koju je napokon tek nedavno najavio.

Upitan kako na sve utječu brojne informacije koje se o smjeni ministara provlače medijima već danima, premijer je odvratio: ''Zabavljam se brojnim neistinama, dezinformacijama i šaranjima, koja se pišu, ali neka... dali smo vam temu da se zabavljate''.

Istaknuo je da ne postoji nikakav rok i ponovio da se će rekonstrukcija dogoditi kad on donese odluku.

Upitan o raskošnoj imovini novoga ministra graditeljstva, prostornog uređenja i državne imovine Ivana Paladina čija je imovinska kartica objavljena dan ranije izazvala puno pažnje i pitanja, Plenković je poručio da je to ''na ministru da objasni''.

Na pitanje je li vidio da je jedna osoba u Paladinovoj tvrtki (ministrova supruga - op. a.) zaposlena na 4000 kuna, Plenković je odvratio: "Nisam se bavio tom temom, niti se kanim baviti".

A je li mu dotični ministar objasnio zašto nije riješio slučaj Kupara, pitali su novinari premijera koji je na to rekao da je bio u Mostaru i bavio se Hrvatima u BiH te da se time nije bavio.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković - 2 SLIJEDI OSVJEŽENJE Kojim će se kriterijima voditi premijer u rekonstrukciji Vlade? Od kaznenih postupaka do loših rezultata

Komentirajući izvješće o padu drona, ponovio je da će kad svi resori pod koordinacijom DORH-a završe istragu sve biti objavljeno.

Komentirao je kratko i situaciju u Splitu kazavši tek kratko: ''Ne znam o čemu je Puljak govorio i kakva su priviđenja koja se njemu događaju''.

Što se tiče daljnjega ublažavanja epidemioloških mjera i mogućega ukidanja maski rekao je da će se o tome razgovarati na užem kabinetu Vlade: ''Danas ćemo čuti prijedloge, nakon toga ćemo sutra izvijestiti koje mjere, kada i u kojem roku poduzimamo. Omikron je zarazan, ali u smislu ugroze za zdravstvo su njegove posljedice manje ozbiljne''.

Hoće li Hrvatska poduzeti akcije protiv ruskih diplomata, pitali su novinari premijera, a on je odgovorio da ''hoće'', ali ne i kada.

Komentirajući obnovu kazao je da će gradnja zamjenskih kuća ići puno brže: ''Brojni natječaji su u tijeku. Različiti su angažmani, projekti koji se moraju pripremiti. Konstrukcijska obnova zahtjeva višu pripremu, a broj objekata koje obnavljamo čut ćete na sutrašnjoj sjednici Vlade".

Što se tiče odaziva građevinskih firmi na natječaje za obnovu, istaknuo je da bi s obzirom na štetu na Banovini i u Zagreb trebalo ''duplo građevinskih firmi da se sve izgradi'': "Sve što ide u javni natječaj, više ponuđača, o tome je bilo izvješće".

Pročitajte i ovo Blaža Crnolatac KAKO ŽIVI GLINA? Vrijeme kao da je stalo: "Ne mare za sirotinju", "Prije ću umrijeti nego što će se to obnoviti"

Plenković se ranije sastao s predstavnicima Sisačko-moslavačke županije u Poduzetničkom inkubatoru u Sisku na kojem su predstavljeni projekti Sisačko-moslavačke županije i Vlade vezani uz otklanjanje posljedica potresa i revitalizaciju.

Obišao je i novi most preko rijeke Odre na ulasku u Sisak gdje je održana kratka prezentacija projekta "Izgradnja mosta Odra i spojne ceste čvor Sisak-Sisak od kružnog toka Staro Pračno do mosta Odra i od mosta Odra do spoja na Zagrebačku ulicu u Sisku, s izgradnjom uklapanja Zagrebačke ulice u Sisku na trasu spojne ceste čvor Sisak-Sisak", a također je obišao i radove na Autocesti A11, Dionica Lekenik – Sisak.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković PRVA GODIŠNJICA POTRESA Plenković obišao kontejnere nakon što su ga prosvjednici izviždali, a poletjela je i gruda snijega: ''Sve je to dio našeg posla, ja to poštujem''

Uz njega su u posjetu županiji bili i potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved, potpredsjednik Vlade Boris Milošević, ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković, ministar prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine Ivan Paladina, ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Nataša Tramišak te državni tajnik Središnjeg državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje Gordan Hanžek.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene