Obavijesti Video Pretražite Navigacija
propucani automobil

Turudiću vraćeno vozilo, očevid je gotov: "To je službeni kalibar jugomilicije"

Aktualno Galerija Ivan Turudić Ivan Turudić Foto: Bruno Konjevic/Cropix Ivan Turudić - 2 Ivan Turudić - 2 Foto: Dnevnik Nove TV Ivan Turudić - 1 Ivan Turudić - 1 Foto: Dnevnik Nove TV Ivan Turudić - 3 Ivan Turudić - 3 Foto: Dnevnik Nove TV +0 Ivan Turudić - 4 Galerija 1/5 >>
Ivanu Turudiću policija je vratila propucan automobil, no nisu htjeli otkriti tko je, kada i gdje pucao na budućeg državnog odvjetnika. Više o svemu istražila je reporterka Dnevnika Nove TV Ivana Pezo Moskaljov.

U policiji potvrđuju da su gotova vještačenja na vozilu Ivana Turudića. Automobil su mu vratili, ali još nema traga onom tko je pucao iz vatrenog oružja.

"Dokazna radnja očevida je provedena. O rezultatima provedenih dokazni radnji i policijskih izvida kontinuirano se izvještava nadležno državno odvjetništvo", stoji u priopćenju policije.

No, istražitelji koji rade na slučaju vezani su za tajnost izvida, pa ne žele govoriti o detaljima. Ne otkrivaju jesu li došli do nekih zaključaka i jesu li bliže krivcu.

"Koliko sam ja u stvari upoznat radi se o 7,65, a taj je godinama bio službeni kalibar jugomilicije, koristio se tijekom rata, nakon rata, vrlo je popularan na ovim prostorima", objasnio je Dubravko Gvozdanović, sudski vještak za balistiku i vatreno oružje.

"Mogu sad iz glave reći 10 pištolja koji koriste taj kalibar, i što ćemo sad?", priupitao je.

Novi državni odvjetnik koji funkciju preuzima krajem svibnja nije htio pred kamere. Incident je prijavio prije gotovo 3 tjedna. Tada je primjetio oštećenja. Automehaničari su u vozilu pronašli dva metka. Još se ne zna postoje li u bazi otisaka i evidenciji kaznenih djela.

Pročitajte i ovo Ivan Turudić Isprika mu ne treba Turudić odgovorio Milanoviću: "S dubokim prijezirom odbacujem..."

Predsjednik države u međuvremenu je javno tvrdio da je sve namještaljka kako bi Turudić dobio zaštitu. Otkrio i da se sve dogodilo prije mjesec dana. Pozvao se na policijska izvješća.

"Nisam siguran kojom metodologijom su oni utvrdili taj vremenski protok, možda temeljen informacija gdje bi sam Turudić rekao, karikiram, ja sam prije mjesec dana prao vozilo i toga nije bilo tu, ali meni je to neozbiljno", tvrdi Gvozdanović i dodaje "...da ti ne znaš stanje u kojem ti se vozilo nalazi i ne primjetiš rupu na vozilu"

U slučaju je puno nepoznanica i neodgovorenih pitanja na koje nitko ne daje službene odgovore. I ne kaže jesu li bliže počinitelju.

 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

 


 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene