Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Ivaniš ostaje predsjednik PGS-a

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjedništvo PGS-a na današnjem sastanku u Rijeci nije prihvatilo ponuđenu ostavku predsjednika te političke stranke Nikole Ivaniša te on ostaje na čelu PGS-a.

Ivaniš je ponudio svoju ostavku zbog loših izbornih rezultata jer kao prvi na kandidacijskoj listi koalicije HSS-HSLS-PGS za 8. izbornu jedinicu, koja obuhvaća Istarsku i zapadni dio Primorsko-goranske županije, nije uspio ući u Hrvatski sabor.

Pročitajte i ovo Smije li se predsjednik kandidirati za premijera? ChatGPT Smije li se predsjednik kandidirati za premijera? Evo što kaže umjetna inteligencija... Predsjednik Zoran Milanović s predstavnicima Mreže mladih Hrvatske - 1 Na sastanku s predsjednikom Iz Mreže mladih Hrvatske podsjetili na svoj zahtjev: "Savjet mladih RH ne bi smio imati ovlast koordinirati rad ostalih udruženja mladih"

Član Predsjedništva Dario Vasilić na konferenciji za novinstvo nakon sastanka izjavio je kako je Predsjedništvo ocijenilo da je Ivaniš slijedio odluke toga tijela u vezi s izborima te ne može biti posebno osobno odgovoran.

Stranački ogranci će analizati izborne rezultate po izbornim
mjestima, a u roku od šest mjeseci bit će sazvana konvencija PGS-a na kojoj će se raspravljati o odgovornosti cijelog Predsjedništva za loše rezultate, kazao je Vasilić.

Ivaniš je rekao da PGS ne će odlučivati o sastavljanju buduće Vlade, ali da je zadovoljan svojim statusom u koaliciji sa HSS-om i HSLS-om. 

Rekao je da je za PGS prihvatljiva bilo koja Vlada koja bi ispunila tri stavke PGS-ova programa: veća izdvajanja za lokalnu samoupravu sa sedam na 20 posto, nastavak prijenosa upravnih ovlasti na niže razine vlasti te osnivanje ministarstva za regionalni razvoj.

U izjavi za novinstvo prije sastanka Ivaniš je rekao da je PGS
podbacio na izborima, iako je, po njegovu mišljenju, stranka provela najbolju predizbornu kampanju do sada. Ivaniš smatra da je djelomičan uzrok lošeg rezultata snažna bipolarizacija političke scene. 

Rekao je i da PGS ostaje parlamentarna stranka zbog ulaska predstavnika koalicije HSS-HSLS-PGS u Hrvatski sabor s područja 7. izborne jedinice.

Nikola Ivaniš je predsjednik PGS-a od 2002. Bio je zastupnik u trima saborskim sazivima, a u prošlom je bio potpredsjednik Odbora za vanjsku politiku i član Odbora za zdravstvo i socijalnu politiku.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene