Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Odgovor Živom zidu

Ivan Vrdoljak: Članstvo u Europskoj uniji najbolji je mogući put Hrvatske, dosta je destruktivnosti, neodgovornosti i populizma

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Hrvatske narodne stranke Ivan Vrdoljak poručio je da je članstvo u Europkoj uniji, koje neke stranke neodgovorno dovode u pitanje, najbolji mogući put moderne Hrvatske, a da je zadatak i politika Vlade, u kojoj je HNS koalicijski partner HDZ-a, da što bolje iskoristi europske fondove i time izbjegne moguće posljedice smanjenja europskog proračuna.

Predsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak u sklopu obilazaka županijskih organizacija, u nedjelju (6. svibnja) u Krapini je održao konferenciju za novinare, gdje je govorio o proračunu Europske unije, mogućnostima Hrvatske kao članice EU-a za povlačenjem sredstava te činjenici da je članstvo u Uniji dobro za Hrvatsku, priopćeno je iz HNS-a.

Pročitajte i ovo Švedska postaje članica NATO-a gotov trnovit put Nakon dva stoljeća neutralnosti: Švedska postaje članica NATO-a Ilustracija - 1 usporedbe cijena Danci od plaće mjesečno mogu kupiti 2100 litara benzina, Hrvati 810. Pogledajte kakve su cijene po zemljama EU-a

„Hrvatska kao članica Europske unije od proračuna očekuje mnogo, osobito jer smo u fazi rasta i podrška EU nam je važna. Obrazovanje za koje je HNS preuzeo odgovornost, koje je jedan od glavnih uvjeta jednakih šansi u društvu, u posljednjih 10 mjeseci osiguralo je 2 milijarde kuna, od čega 1 milijardu kuna za strukovno obrazovanje. Samo za energetsku obnovu vrtića, škola, muzeja, bolnica, stambenih zgrada, vatrograsnih domova, itd. u Hrvatskoj, Ministarstvo graditeljstva i Predrag Štormar na ime energetske obnove zgrada povuklo je 2,3 milijarde kuna. No bez obzira na eventualna smanjenja europskog proračuna, koje bi neke stranke mogle iskoristiti da nastave s proklamiranjem opasne antieuropske politike treba glasno reći – Europska unija nije loša prema Hrvatskoj i ne smijemo dozvoliti zamjenu teza na temu EU“, rekao je Vrdoljak.

Poručio je rađanima da je članstvo u Europskoj uniji najbolji mogući put moderne Hrvatske i da će se HNS suprotstaviti svakoj politici koja urušava europski poredak Hrvatske. "Dosta je destruktivnosti, neodgovornosti i populizma“, poručio je Vrdoljak.

Naglasio je i da je zadatak HNS-a da pripremi javnost te da ne dozvoli manipulaciju pitanjima je li Europska unija za Hrvatsku dobra ili loša.

„Politika HNS i politika ove Vlade je europska i HNS u okviru koalicije radi i insistira na što većem povlačenju sredstava iz Europske unije. Na nama je da pripremimo projekte i bolje iskoristimo novac koji nam je sada na raspolaganju, da isto napravimo i s novcem koji će nam biti na raspolaganju 2021. I time ćemo izbjeći eventualne posljedice smanjenja europskog proračuna. To je put HNS-a. Odgovorna politika i pametne javne politike, a ne ideološke podjele i jeftini populizam”, zaključio je Vrdoljak.

Predsjednik HNS-a Krapinsko-zagorske županije Anđelko Topolovec rekao je kako su klizišta veliki problem te županije, no prihvaćanjem amandmana na Zakon o vodnom gospodarstvu, rekao je, osigurane su zakonske pretpostavke za trajno rješenje problema klizišta i to kroz prihode od vodnog gospodarstva, kojima će se, između ostalog, sufinancirati troškovi sanacije klizišta i odrona kojima je ugrožena javna infrastruktura, navodi se u priopćenju HNS-a. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene