Obavijesti Video Pretražite Navigacija
NIJE U ŠOLDIMA SVE

UČLANIO SE U ABECEDU DEMOKRACIJE Sretni smo da nam je Pernar došao, on je pravi dečko

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ivan Pernar, supredsjednik stranke Živi zid, učlanio se u Abecedu demokracije, potvrdio nam je njen predsjednik Stjepan Vujanić.

Ivan Pernar je postao naš član i mi smo sretni da je došao k nama, da smo postali parlamentarna stranka, rekao nam je Stjepan Vujanić, predsjednik stranke Abeceda demokracije, koji nam je rekao da je Pernar potpisao pristupnicu njegovoj stranci. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna "Zašto bi vratili novac?" Šef Pernarove bivše stranke: "Sve što smo dobili uloženo je u njegovu servisnu podršku" Ivan Pernar (Foto: Dnevnik.hr) Na Sinčićev zahtjev Ekspresno se predomislio: Pernar ipak izlazi iz Abecede demokracije

Da se Pernar u Saboru izjasnio kao član Abecede nije tajna, ali se dosad mislilo da je to bilo tek da se zadovolji forma. No, Tportal je objavio tekst o Vujaniću u kojem on navodi da je Pernar doista postao njihov član, što je potom i nama potvrdio. Štoviše, zbog toga je Abecedi, ni krivoj ni dužnoj, iz proračuna već uplaćeno nešto više od 65 tisuća kuna, odnosno novac kojeg svaka stranka kvartalno dobiva za svakog svog zastupnika. 

"On je stvarno pravi dečko, nisu novci u pitanju", rekao nam je Vujanić koji će uplaćeni novac ipak iskoristiti za unajmljivanje prostora, nabavku računala i angažiranje nekog studenta, a možda i za neke Pernarove troškove. 

Pernar je svojedobno svoje izjašnjavanje u Saboru kao člana Abecede objasnio revoltom zbog odugovlačenja Ministarstva uprave da im registrira stranku Jedina opcija. Stranka, koju su članovi Živog zida pokušali osnovati prije konstituiranja sabora kako proračunski novac za zastupnike ne bi dospio u ruke frakcije koja se bori za prevlast u stranci, u međuvremenu je uspješno registrirana, no među njenim osnivačima nema aktualnog vodstva Živog zida. Njen predsjednik, Lovre Crvelin, još je uvijek član Živog zida za što su mu supredsjednici, tvrdi, dali dopuštenje. 

Je li slično dopuštenje dobio i Pernar nismo uspjeli doznati, jer Statut Živog zida ne dopušta istovremeno članstvo u drugim strankama bez pisane suglasnosti Živog zida. Vujanićeva stranka ovakvih ograničenja nema. 

Tihomir Lukanić, glasnogovornik Živog zida, navode o Pernarovom članstvu u Abecedi nije htio komentirati. "Što se toga tiče, probajte vidjeti s gospodinom Pernarom", rekao nam je Lukanić, dodajući da on zna detalje o njegovom ulasku u Abecedu, ali ne želi ništa govoriti u njegovo ime. "Sve što je radio, radio je u dogovoru s kolegama. Nazovite njega, ako će biti voljan, sve će vam reći", kaže Lukanić. 

Pernar, međutim, ipak nije bio voljan govoriti o tome. Tek nam je kratko poručio kako je o ovoj temi spreman govoriti ''samo uživo na televiziji''. Supredsjednik Živog zida i njihov saborski zastupnik Ivan Vilibor Sinčić nije nam odgovorio na pozive i poruke.

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene